Gašenje požara i dalje otežano 1Arhivska fotografija: EPA / Koca Sulejmanovic

Gašenje požara na deponiji u Vinči je otežano jer je vatra na dubini od više desetina metara i nalazi se na delu deponije gde su klizišta više godina unazad, zbog čega je kretanje vatrogasaca spasilaca otežano i usporeno, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović.

Vatrogasne spasilačke jedinice angažovane su 24 sata na gašenju požara na deponiji međutim postoji opasnost zbog pojava vazdušnih čepova. Požar nije moguće gasiti klasičnom metodom odnosno vodom, već isključivo ugušivanjem – nanošenjem zemlje, što se čini mehanizacijom „Gradske čistoće”.

Maldenović je rekao da je zbog stanja na terenu održana telefonska sednica Gradskog štaba za vanredne situacije na kojoj je zaključeno da će Gradski zavod za javno zdravlje redovno vršiti monitoring zagađujućih materija u vazduhu na široj teritoriji grada, sa posebnim osvrtom na pojavu emisije dima i požara na deponiji Vinča. 

Prema njegovim rečima, posebna pažnja je usmerena na naselja Karaburma, Višnjica, Višnjička banja, Lešće, Rospi ćuprija, delove Krnjače, Koteža, Borče, Slanaca, Mirijeva i Zvezdare.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari