Glavnoj železničkoj stanici je mesto u centru grada

Udruženje ljubitelja železnice kritikuje najavljeno ukidanje Železničke stanice Beograd

Ostavite komentar


  1. Glavnoj železničkoj stanici je sasvim sigurno mestu tu gde jeste. Ona treba da ostane tu za potrebe putničkoj saobraćaja. Zaista je ukras tog dela grada i spomenik vremena u kom je izgrađena davne 1884.godine, po ugledu na železničke stanice svetskih metropola.

  2. Authenticna namena treba da sa sacuva kao deo identiteta Beograda. Doci vozom do centra grada, transom iz 19. veka je kuriozitet I atrakcija, veca nego izgradnja zicare izmedju Beogradske tvrdjave I Usca. Kako ne znamo da sacuvamo ono sto imamo I ono sto jesmo. Cemu megalomania I unistavanje tehnicke kulture Beograda. Budimo ponosni na kulturna I tehnicka dostignuca koja su bila u korak s drugim evropskim metropolama. Cuvajmo pruge I mostove. Kada cemo biti sposobni da izgradimo metro? Ne namecite beogradjanima resenja bez validne javne rasprave.

  3. Sto pre vratiti dva koloseka do stare žel stanice, dok ne bude kasno. Dva poluduboka koloseka, odlazni i dolazni pod kupolom.Da putnici odlaze i dolaze u centar Beograda novim brzim vozovima, a ne u stanicu prokop, za koju pola beogradjana ne zna kako da dodje do nje, a kamoli neki stranac.
    Sto pre treba stopirati gradnju zgrade koja se nalazi na trasi koloseka, u suprotnom bice kasno. VRATITE NAM STARU ZELEZNICKU STANICU, JEDAN OD SIMBOLA BEOGRADA

Ostavite komentar


Beograd

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.