Gođevac (SSP): Gradska vlast ne odustaje od seče pola Košutnjaka zbog izgradnje 600.000 kvadrata 1Foto: Screenshot/BIZLife

Potpredsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Ana Gođevac izjavila je danas da gradska vlast ne odustaje od namere da „poseče pola Košutnjaka“, da bi na mestu „Avala filma“ omogućila izgradnju gotovo 600.000 kvadratnih metara stambenog i komercijalnog prostora.

Gođevac, koja je i odbornik u Gradskoj skupštini, je u pisanoj izjavi navela da se to može zaključiti na osnovu intervjua češkog ambasadora u Srbiji Tomaša Kuhte, listu „Real estate magazine“.

Ona je navela da je obnova „Avala filma“ projekat od nacionalnog značaja u skladu sa Strategijom za razvoj kulture, ali da se pod „obnovom“ filmskih studija „ponovo podvaljuje uništavanje skoro 30 hektara šume kako bi se investitoru obezbedile parcele za gradnju“.

„Ovaj stihijski investitorski razvoj grada izgleda još gore ako se zna da su metro linije premeštene na Makiško polje, te će doseljavanje 8.000 stanovnika u novo naselje i dolazak građana u poslovni kompleks napraviti potpuni saobraćajni kolaps u ovom delu grada koji već hronično pati od saobraćajnih gužvi“, ukazala je Gođevac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari