Građani se pobunili zbog zatezne kamate

Udružejne Efektiva i Združena akcija "Krov nad glavom" izrazili protest u filijali Eurobanke zbog, kako ističu, "nezakonitog poslovanja"

Ostavite komentar


  1. Ja sam potpisao kredit sa varijabilnom kamatnom stopom. Na sudu banka tvrdi da to znači da je kamata fiksna. Sudija ni posle tri godine nikom nije postavila niti jedno pitanje. Obećava 2,5 god da će predložiti veštaka i dati zadatak veštačenja. To su bankarski poslovi u Srbiji. Ja sam zapravo žirant njihovoj samovolji.

  2. cela nacija treba ovo ozbiljno da shvati i podrzi . ovo sto se radi sa zateznom kamaton na Tekocu Racun u jednoj banci da je ovde ne pominjem je mimo svih nacela i obicaja ,a krajnje nezakonto sto BANKA odbija da zatvori tekuci racun ,vec ga drzi otvorenim i racuna kamatu na kamaptu ,duznos je banke da ga na ZAHTEV ZATVORI i potrazivanja prebaci na SPORNA I NENAPLATIVA . # iz tog razloga moram da se obratim Sudu za zastitu ,ali kao proterani disident ,sprecen sam da se obratim pravosudju ,a u cilju i interesu onih sto su me proterali da naprave sto veci problem ekonoske prirode . za 2 godine racun se uvecava kao METEORIT kada se pribliziva zemlji iz daljine mali ,pa sve veci i veci dok neudari u zemlju

  3. Moja supruga kao ziran ima po resenju suda 2/3 obustave od penzije i zatezna kamata po kreditu se obracunava ugovorena 2010 god. od 25,9% nasta Rajfajzen banka ima pravo po nekoj uredbi Narodne banke Srbije
    tako da je bitno da banka prezivi a gradjani neka crknu sa onim sto im ostne,toliko o punim ustima i brizi o nama na TV.

  4. Ovo je pitanje koje treba da reši NBS i ne dozvoli da „zelenaši“ otimaju narodu.Hrvati su stali iza svog naroda dok u Srbiji NBS štiti ove kvazi banke. Gospođo Tabaković,lepa vam je frizura,ali pozabavite se malo i ovom sirotinjom koja vas je indirektno i dovela tu gde jeste.

  5. Poštovani g.Gavriloviću,
    Vaš komentar je u redu, sem u završnom delu da“ne postoji nikakav zakonski mehanizam koji može da im pomogne“.
    Međutim, Zakon o obligacionim odnosima u čl.141 definiše da je NIŠTAV ugovor kada jača strana (banka) postupa zelenaški koristeći stanje nužde, teško materijalno stanje,nedovoljno iskustvo, lakomislenost ili zavisnost….. ugovori za sebe ili trećeg lica nesrazmernu korist. Dovoljno je dokazati da je notorna činjenica da je ogroman broj građana u opštem osiromašenju a u stanju krajnje nužde bio prinuđen da uzima
    kredite(naročito stambene) pod najnepovoljnijim uslovima, a što se dokazuje da je ugovorena kamata zelenaška, jer višestruko nadmašuje glavnicu. Zar je potreban drugi dokaz??? Pozdrav. M.Stanković,adv. u penziji iz Niša.

Ostavite komentar


Beograd

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.