Gradski arhitekta Beograda obustavio izmeštanje trolejbuskih linija zbog nezadovoljstva građana 1Foto: Facebook/Sloga)

Obustavljeno je privremeno izmeštanje trolejbuskih linija u centru Beograda protiv čega su protestovali i građani i društvene organizacije.

Radovi na izmeštanju tih linija su danas nakratko ponovo počeli, ali su obustavljeni na intervenciju gradskog arhitekte Marka Stojčića, izjavio je Marijan Nikolić, jedan od stanovnika beogradske istorijske četvrti Dorćol, nezadovoljnih novom, odabranom privremenom rutom za trolejbuse.

Nikolić je u razgovoru za agenciju Beta pročitao SMS-poruku gradskog arhitekte Stojčića: „Prave se izvođači da nisu razumeli, zaustaviće (radove) sada. Pusti mi poruku ako rade dalje, za recimo dva sata“.

Nezadovoljni Dorćolci su se večeras oko 18 časova ponovo okupili na raskrsnici ulica Žorža Klemensoa i Gundulićevog venca gde je po planu trebalo da budu premeštene trolejbuske linije.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je u martu premeštanje trolejbuskih linija sa Studentskog trga, gde je sada okretnica trolejbusa, u Dunavsku ulicu, gde je najavljena izgradnja novog terminusa.

Na sastanku u utorak, gradski sekretar za javni saobraćaj je kazao predstavnicima tog naselja da je premeštanje privremeno i zatražio njihov predlog s kojim bi se složili.

Predstavnici nezadovoljnih građana su za agenciju Beta kazali da je njihov predlog da saobraćaj GSP-a koji dolazi iz Cvijićeve ulice ide preko Poenkareove i Knežopoljske, odakle bi vodio u Dunavsku ulicu.

To je, kako kažu, alternativa zvaničnom planu da trolejbuske linije iz Cvijićeve idu preko Poenkareove ulice ka Venizelisovoj do ulice Žorža Klemensoa, odakle bi trebalo da se trolejbusi uključuju u Dunavsku ulicu.

Oni se protive planu gradskih čelnika smatrajući da bi on poremetio ceo kraj u kojem žive. „Pitanje je i da li bi izdržale i ulice ispod kojih prolaze magistralni toplovodi koji ionako stalno pucaju i potapaju ulicu“, rekli su građani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari