Iz kasice za bolje uslove lečenja dece u "Tiršovoj" 1

Tradicionalno dobrovoljno prikupljanje priloga, u okviru „humanitarnih kasica“ u McDonald’s restoranima, za novembar mesec, u kome se obeležava i Svetski dan deteta, biće namenjeno za nabavku opreme u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj.

Ova akcija ima za cilj podršku lekarima i medicinskom osoblju u „Tiršovoj“, ali i za poboljšanje uslova kvalitetnijeg i uspešnijeg lečenja najmlađih pacijenata. Donaciju obezbeđuju gosti restorana, a prilozi se prikupljaju u kasicama, koje se nalaze na pultovima za naručivanje hrane u okviru restorana. Kompanija McDonald’s kao inicijator akcije će obavestiti javnost o ostvarenim donacijama nakon završetka akcije.

– Želja nam je da od sakupljenog novca iz humanitarnih kasica, nabavimo potrebnu opremu kako bismo ovoj hrabroj deci omogućili još kvalitetnije lečenje – izjavio je Veselin Janićijević, direktor kompanije McDonald’s u Srbiji.

Direktor Univerzitetske klinike dr Zoran Radojičić istakao je da im podrška poput ove mnogo znači, jer je ta institucija jedna od najznačajnijih medicinskih institucija u zemlji i regionu.
– Kod nas se godišnje obavi 150.000 specijalističkih pregleda i 7.000 operacija od kojih je 250 kardiohirurških. Imamo sjajan kadar i dajemo sve od sebe da opremu koju imamo redovno obnavljamo kako bi uslovi za lečenje bili najbolji. Podrška nam mnogo znači – istakao je Radojičić, direktor Univerzitetske dečje klinike.

Kompanija McDonald’s će nastaviti sa projektom “humanitarne kasice” i u drugim gradovima, kao i sa drugim institucijama u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari