Izložba fotografija „Železničko blago Beograda“ 1

Izložba fotografija pod nazivom „Železničko blago Beograda“ biće otvorena  u ponedeljak, 23. aprila, u 13 časova u Salonu na Glavnoj železničkoj stanici Beograd.

Na izložbi, koja se održava o okviru manifestacije Belgrade Photo Month, biće prikazan deo fotografskog materijala koji je prikupljen tokom rekognosciranja terena na tlu Beograda.

Paralelno, uz savremene fotografije, koje prikazuju rad i izgled železničkih objekata, posetioci će se upoznati, kroz istorijske fotografije, sa starim izgledom objekata. Tu se jasno može videti život, negde čak i nastanak železničkih građevina, ali i shvatiti njihov značaj za život i razvoj, kako lokalne zajednice, tako i Beograda i Srbije.

Istorija i razvoj železnice na tlu Beograda posmatra se kroz prizmu istorijskih zbivanja i međudržavnih odnosa Srbije i Austrougarske, ali i kroz privredni i urbanistički razvoj Beograda.

Cilj izložbe je da široj javnosti skrene pažnju na železničke objekte na tlu Beograda, posebno one čija je funkcija promenjena, ali i na one koji su i dalje u funkciji na železnici, kao i na značaj i važnost očuvanja građevina pored kojih svakodnevno prolazimo.

Izložba će biti otvorena svakog dana od ponedeljka 23. aprila do petka, 27. aprila 2018 od 12 do 18 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari