Jedna traka u Karađorđevoj biće danas puštena za saobraćaj 1Foto: Beoinfo/ Predrag Mitic

Posao koji je planiran za vikend u Karađorđevoj ulici je gotov i od danas će biti puštena za saobraćaj jedna traka kao što je i bilo do sada, u pravcu od Brankovog mosta do Pariske ulice, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić i dodao da se posle ovih radova već jasno vide konture ulice i kako će ona izgledati.

U poslednja dva dana u ulicu je ugrađeno 280 tona asfalta, rekao je Vesić, koji je sa pomoćnikom gradonačelnika Andrejom Mladenovićem, glavnim urbanistom Markom Stojčićem i direktorkom Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Dušicom Anđelković obišao je u nedelju uveče radnike u Karađorđevoj ulici, prenosi Beoinfo.

Vesić je naglasio da je ulica za ovaj vikend potpuno asfaltirana od Pariske ulice do Brankovog mosta, a radovi se nastavljaju i u naredna dva dana u Crnogorskoj ulici koja će biti rekonstruisana.

U drugoj fazi biće urađen kompletan kej od Brankovog mosta do Kalemegdanskog parka i onda će se vratiti smisao ove ulice, koji je imala u periodu od pre Drugog svetskog rata, kada je bila najlepša trgovačka beogradska ulica, istakao je Vesić.

Govoreći o potezu uz reku Stojčić je naglasio da je plan da to bude jedan od najlepših rekreativnih površina u gradu koji se radi po projetku Borisa Podreka i koji bi trebalo da bude gotov do 20. januara 2020. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari