Jovanović (CLS): Zaostavština Vesića - nula završenih projekata 1foto Medija Centar

Direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović ocenio je danas da je glavna zaostavština dosadašnjeg zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića „to što nijedan veliki gradski projekat nije priveden kraju“.

„Iako je pretežno uticao na urušavanje funkcije gradonačelnika, gašenje funkcije gradskog menadžera i marginalizaciju svih drugih gradskih institucija, glavna zaostavština Gorana Vesića jeste to što nijedan veliki gradski projekat nije priveden kraju“, naveo je Jovanović u saopštenju.

Po njegovim rečima, Vesić je prilikom izbora za zamenika gradonačelnika u maju 2018. obećao realizaciju više kapitalnih investicija, od koji su neke otvaranje nove glavne autobuske stanice na Novom Beogradu, spajanje mosta na Adi sa Autokomandom i Rakovicom, izgradnja mostova kod Vinče, na Adi Huji i Novog savskog mosta…

„Ništa od ovoga nije urađeno, a većina stvari nisu ni započete“, naveo je Jovanović i dodao da „Beograd nema završenu glavnu železničku stanicu i da beogradska luka ne radi“.

Ocenio je da je iz toga „jasno da gospodin Vesić nije bio dorastao zadatku vođenja prestonice, već je ovu funkciju koristio za ličnu promociju i građenje sopstvene pozicije u stranci i u određenim poslovnim krugovima“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari