Jovanović: Izmene Zakona o glavnom gradu bez javne rasprave 1Foto: Narodna stranka

Potpredsednik Narodne stranke i šef odborničke grupe „Savez za Srbiju“ u Skupštini Beograda Nikola Jovanović izjavio je da je pisanjem izmena Zakona o glavnom gradu u potaji i slanjem teksta u skupštinu po hitnoj proceduri, beogradska vlast još jednom pokazala prezir prema stručnoj debati.

„Iako je javna rasprava obavezna za sve ozbiljnije zakonske izmene, novi Zakon o glavnom gradu je poslat u vladu, a odmah zatim i u skupštinu, a da nijedna javna rasprava nije održana. Odbornici skupštine grada nisu bili ni upoznati sa tekstom, što je vrhunac bahatosti i primitivizma ove gradske uprave“, rekao je Jovanović televiziji Naša.

Jovanović je istakao da, ukoliko je cilj ove „tajne politike“ da se novi zakon u kontrolisanim medijima predstavi kao decentralizacija grada, taj spin neće proći.

„Ova vlast u prethodnih šest godina uporno centralizovala Beograd, što je nanelo veliku štetu gradskim opštinama, zbog čega će i izgubiti izbore u njima, čim budu obezbeđeni fer i pošteni uslovi“, rekao je Jovanović.

„Upozoravali smo zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića prilikom usvajanja budžeta grada da ne izbegava raspravu sa opozicijom, pa kad nas nije poslušao, morao je da pravi rebalans već u februaru. Očigledno ništa nije naučio, a cenu će opet platiti Beograđani“, dodao je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari