Karnevalom počinje Radost Evrope 1

Međunarodni susret dece Evrope Radost Evrope 2016, pod sloganom Tesla – Čista energija, počinje u nedelju 2. oktobra Karnevalom u kome učestvuje preko 500 dece-učesnika iz 19 zemalja i dece-domaćina iz Srbije.

Karneval će krenuti od Trga Republike, sa početkom u 12  časova, do Savskog šetališta na Kalemegdanu, gde će u 12.30 biti Svečano otvaranje manifestacije. Povorku sa Trga Republike predvodiće Brass orkestar junior iz Muzičkog centra Pančevo i Marko Ilić, artista, a decu će na Kalemegdanu dočekati Hor DKCB i Hor osnovne škole „Laza Kostić“, Dečja filharmonija, polaznice Baletskog studija DKCB, Dečji ansambl KUD „Talija“, Sokolsko društvo „Matica“ i predstavnici organizacije „Svibor“.

Program Svečanog otvaranje vodiće Strahinja Radovanović, učenik XIII beogradske gimnazije i dugogodišnji član studija DKCB. U slučaju kiše, otvaranje manifestacije biće u 12 časova u Atrijumu i Velikoj sali Dečjeg kulturnog centra Beograd, Takovska 8.

Druženje se nastavlja u 18 časova, na otvaranju izložbe i dodeli nagrada XVIII MEĐUNARODNOG LIKOVNOG KONKURSA „RADOST EVROPE“, koje će se održati u Galeriji, Atrijumu i Maloj sali DKCB  Beograd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari