Stanari Bloka 37 ponovo protestuju: Podržale ih i komšije (VIDEO)

Ostavite komentar


  1. Interesantna je nesporna cinjenica da iza ino banaka koje su na Novom Beogradu ozidale velelepne nepokretnosti ( cesto sa puno praznog prostora ) stoji visoka korupcija: komunalije su placane na inicijalni projekat a ne i na dozidane delove objekta koji imaju mogućnost daljeg sirenja po duzinu i sirini. Isto vazi i za tajkunska nepokretnosti kada je u pitanju realno bespravno gradnja pokrivena falsifikovanom dokumentacijom koja je predata katastru. Tajkunima je nn lice poklonilo bezobrazno – nezamislivo veliko zemljiste pa oni kompezacijama po potrebi se namiruju i prebijaju medjusobna potrazivanja ! Sta su ucinili nadleznu u Opstini Novi Beograd da to sankcionisu i naplate sudskim putem ogromna potrazivanja uz obracunatu zakonsku zateznu kamatu ?
    Igranje sa gradskim gradjevinskim zemljistem je bez presedana.
    Gradjani koji zele spreciti gradnju mogu se obratiti nekadašnjem guverneru NB Jelasicu u Austriji koji je za kratko vreme u NB „zaradio“ i kupio kucu na Dedinju. On sa lukavim Trajhom je pokrao Vojvodinu a u pohodu su na prestonicu iza paravan firmi. Koriste i Erste banku koja izdaje garancije iako nema potrebnu izlozenost. Ko u NBS to kontrolise? Instrukcije dolaze iz Beca.

  2. …da neko stručan izvrši tehničku kontrolu celokupne projektne dokumentacije-ako se pronađu tehničke greške, koje sigurno postoje, biće lako (u/o)sporiti izgradnju. Neverovatno je da gradski čelnici izjave da takav objekat nije primeren na tom mestu, pa onda „slegnu ramenima“ i ne učine ništa da spreče izgradnju tog „monstruma“. Strani investitori bahato prete ljudima ispred njihovog dvorišta-Srbija je demokratska država suverenih građana, zar ne!?

  3. Moze li neko da odgovori na par pitanja:
    – kako je po urbanistickom planu iz 2009 a ne iz 2016 ako je gradjevinska dozvola izdata 2017?
    – kako je je legalna gradnja ako je izvodjac poceo sa radovima 2021 a rok po dozvoli je bio 2019? i kako je smeo da napise na tabli da je poceo sa izvodjenjem radova 2018, kad svi znaju da nije?
    – da li se gradjevinska dozvola ponistava ako izvodjac nije poceo sa gradnjom dve godine nakon izdavanja? I nije dostavio dokaze o tome

  4. Vesicu ,ako si nemocan ,moras da odes i ODGOVARAS.
    Dozvole su idate u vase vreme i sada su nevazece ,jer je prosao rok za pocetak gradnje.

  5. Imaju sve dozvole, pa sta? I ptice na granama znaju da se dozvole izdaju korupcijom i podmicivanjem. Zgradi tu nije mesto, vec parku, i to je svakom normalnom jasno. Pored toga, stanari koji tu zive vec vise od 40 godina (medju kojima sam i ja), to znaju, i ne zele tu zgradu u svom dvorisru. Sta nije jasno? PALJBA! Strazaricemo dok ne odete!

Ostavite komentar


Beograd

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.