U poslednje vreme u Beogradu su učestale krađe imovine stambenih zgrada, koje se nalaze u sistemu održavanja JP Gradsko stambeno, pri čemu u pojedinim slučajevima dolazi i do direktnog ugrožavanja bezbednosti građana.

 Poslednji incident dogodio se pre tri dana kada je ukradeno 30 metara bakarnih oluka u Lominoj ulici u samom centru Beograda, usred dana. Nešto ranije, u trinaest zgrada na Novom Beogradu onesposobljeni su liftovi tako što su za sada nepoznati počinioci ukrali bakarne namotaje iz elektro motora lifta. Pre toga u Zemunu je prijavljena krađa većeg broja šahtova koji se nalaze pored zgrada.

Javno preduzeće Gradsko stambeno najoštrije je osudilo ovakve incidente i apelovalo na građane da vode računa o svojoj imovini, budući da krađe ugrožavaju i njihovu bezbednost i ometaju normalan život.

– S obzirom da se otkupom ili kupovinom stanova stiče vlasništvo i nad svim zajedničkim prostorijama i uređajima u stambenoj zgradi, ovakvi incidenti smatraju se krađom imovine vlasnika stanova u stambenim zgradama. Ukoliko građani primete krađu svoje imovine, treba to odmah da prijave najbližoj stanici policije. Apelujemo i na nadležne organe da pronađu počinioce ovih teških krađa što je pre moguće, a Gradsko stambeno učiniće sve što je moguće da se posledice saniraju u najkraćem roku – navodi se u saopštenju JP Gradsko stambeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari