Mila Popović (SSP): Grad Beograd planira da potroši 650.000 za promociju javnog prevoza 1Foto: EPA-EFE/ ANDREJ CUKIĆ

Stranka slobode i pravde (SSP) je danas oštro kritikovala vlast u Beogradu jer, kako je saopšteno, „planira da potroši 650.000 evra za promociju javnog prevoza“ dok se građani voze „oronulim trolejbusima i raspadnutim autobusima“.

Predsednica Gradskog odbora SSP Mila Popović je rekla da „Grad planira da potroši 650.000 evra Beograđana za promociju javnog prevoza“ dok za to vreme, kako je ukazala, “ ne može da obezbedi normalan prevoz za neke delove Beograda“, saopštila je SSP.

Prema njenim rečima, Grad ne može da obezbedi ni da Gradsko saobraćajno preduzeća ima vozila sa klimom.

„Uz štampani materijal, sredstva se izdvajaju i za četiri filma od kojih je jedan kraći od minut, jedan od tri minuta, treći od 60 minuta i četvrti od 90 minuta“, navela je ona.

Zapitala je i „da li će u tim filmovima da snime zaista stanje u javnom prevozu u Beogradu ili neku novu verziju filma ‘Ko to tamo peva'“.

Odgovor na to pitanje ne znamo, ali i „vrapci na grani“ znaju da se Beograđani voze propalim i oronulim trolejbusima, raspadnutim autobusima bez klime“, rekla je Popović.

Navela je i da „isto tako znamo“ da, kako je dodala, „većina autobusa kupljenih od turskog proizvođača BMC 2019. sada stoje u pogonu“.

Prema njenimr rečima, stoji i dvadeset tramvaja popularnih „Španaca“, od kojih tri služe kao rezervni delovi za osam koji su u upotrebi.

Popović je navela i da „osnovni uslovi pre vršenja promocije javnog prevoza nisu ispunjeni“, te ukazala da se „danas se Beograđani voze nebezbednim javnim prevozom“.

Rekla je i da je “ cilj odgovorne gradske uprave je da građanima Beograda obezbede brz, čist, kvalitetan i efikasan gradski prevoz“.

„Kada se dođe do tog nivoa, bacanje stotina hiljada evra neće biti potrebno jer će građani prepoznati svoj interes, a posledica dobrog plana i politike doneće čistiji vazduh i brži saobraćaj“, zaključila je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari