Mladenović: Za šest meseci u budžet grada uplaćeno preko milijardu dinara 1Andreja Mladenović Foto: BeoInfo (arhiva)

Pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović istakao je danas da je tokom poslednjih šest meseci Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda obezbedila u gradskom budžetu prihod od preko milijardu dinara od prodaje zemljišta u javnoj svojini grada.

Prema njegovim rečima, a kako prenosi Beoinfo, na tim lokacijama moguća je izgradnja blizu 50.000 kvadratnih metara stambenih, poslovnih i privrednih sadržaja.

– Prilikom pribavljanja građevinskih dozvola za izgradnju objekata, investitorima se obračunava i naplaćuje doprinos za uređivanje građevinskog zemljišta, što predstavlja dodatni prihod za budžet grada, rekao je Mladenović.

Pomoćnik gradonačelnika je podsetio da je investitor kome je na javnom nadmetanju u aprilu otuđeno zemljište na Auto-komandi uplatio na račun grada svih 504,3 miliona dinara.

– Kada bude podnet zahtev za izdavanje građevinske dozvole investitoru će biti obračunat i doprinos za uređivanje građevinskog zemljišta. Sredstva od prodaje građevinskog zemljišta omogućavaju nastavak izgradnje nedostajuće infrastrukture i javnih objekata, kao i redovno servisiranje drugih rashoda koji se planiraju u budžetu grada, dodao je on.

Kako je istakao, proceduri otuđenja zemljišta prethodi urbanistička i imovinsko-pravna provera lokacija, pribavljanje odgovarajuće dokumentacije i procenjene vrednosti zemljišta, kao i druge interne provere.

– Procedura otuđenja tako pripremljenog zemljišta sprovodi se putem javnog nadmetanja, čime se postiže transparentnost postupka i obezbeđuje jednakost svim zainteresovanim investitorima, naglasio je Mladenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari