Na Adi Ciganliji održan "Sportski izazov" 1Foto: Pixabay/Free-Photos

U okviru Evropske nedelje sporta, na Adi Ciganliji je u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije održan „Sportski izazov“, a na terenima i na svom štandu u okviru Sajma sporta OKS je priredio brojne aktivnosti u interesu promocije sporta, fizičke aktivnosti i zdravog načina života.

Prethodnih godina „Sportski izazov“ bilo je nadmetanje između gradova u broju vežbača, a cilj je bio da što više ljudi podstakne na bavljenje fizičkim aktivnostima, bez obzira na fizičku spremnost i godine, ali je zbog epidemiološke situacije takmičarski karakter manifestacije izostao.

Cilj ovogodišnjeg „Spoertskog izazova“ bio je da građane podstakne na bavljenje sportom i edukuje ih o olimpijskim vrednostima i zdravom načinu života.

Svi posetioci bili su u prilici da učestvuju u različitim aktivnostima poput Lova na blago, BeActive
treninga koje su vodili profesionalni treneri, kao i u brejkdensu, mini golfu, parkour radionici,
skejtbording radionici i pilates radionici.

Ljubitelji sporta bili su u prilici i da naprave video-snimak kamerom koja snima 360 stepeni ili da učestvuju u košarkaškoj igri „Put oko Evrope“.

Održan je i turnir u malom fudbalu u kojem su učestvovale ekipe Olimpijskog komiteta Srbije, Paraolimpijskog komiteta Srbije, Sportskog saveza Srbije kao i Delegacije EU u Srbiji.

Evropska nedelja sporta je projekat koji je pokrenula Evropska komisija, a ove godine se širom Evrope
održava po sedmi put, a u Srbiji četvrti put.

Nacionalni koordinatori Evropske nedelje sporta za Srbiju su OKS i Ministarstvo omladine i sporta a dogadjaj je sufinansiran sredstvima programa Evropske unije Erasmus+.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.