Na dnevnom redu sednice parlamenta pomoć mladima i zajam za rušenje mosta u Beogradu i gradnju novog 1Foto: B. C.

Na dnevnom redu sednice Skupštine Srbije, koja je zakazana za danas u 10.00 sati, između ostalog se nalazi pomoć mladima starosti od 16 do 29 godina, zajam za rušenje železničkog mosta u Beogradu i izgradnju novog, kao i o zajmu od Fonda za razvoj Abu Dabija.

Poslanici će raspravljati i o izmenama i dopunama Zakona o budžetu Srbije za 2022. godinu, kao i izmenama Finansijskog plana Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje za tekuću godinu.

Poslanici će se izjašnjavati o Predlogu zakona o Privremenom registru državljana Srbije od 16 do 29 godina kojima se uplaćuje novčana pomoć, za koju će ovoga puta biti potrebno novo prijavljivanje.

Na dnevnom redu je i Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o zajmu između Vlade Srbije i Fonda za razvoj Abu Dabija za finansiranje podrške budžetu Srbije.
Na sednici parlamenta će se raspravljati i o Predlogu zakona o potvrđivanju Ugovora o kreditu u iznosu 79,9 miliona evra osiguranog kod ChinaExport&CreditInsuranceCorporation za finansiranje uklanjanja starog mosta na Savi i „izgradnju novog čeličnog lučnog mosta“.

Kredit uzima Vlada Srbije, preko Ministarstva finansija, od francuske Paribas banke.

Poslanici će raspravljati i o Predlogu zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu između nemačke razvojne КfW banke i Republike Srbije za Program „Vodosnabdevanje i prečišćavanje otpadnih voda u opštinama srednje veličine u Srbiji VI (faza II)“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.