Na gradilištu u Koste Stojanovića nastavljeni radovi, uprkos zabrani građevinske inspekcije (FOTO) 1Foto FoNet Marko Dragoslavić

Na gradilištu u Ulici Koste Stojanovića 6, u beogradskoj opštini Stari grad, nastavljeni su radovi uprkos zabrani građevinske inspekcije.

Stanar susedne zgrade rekao je reporteru FoNeta da su rano jutros došli radnici sa građevinskom mašinom koja služi za kopanje šipova i nastavili radove.

„Zid nije uopšte obezbeđen, a naša zgrada ima pukotine“, rekao je taj stanar.

Iz građevinske inspekcije FoNetu je rečeno da će ponovo zabeležiti prijavu i proslediti inspektoru.

Prošle nedelje građevinski inspektor izašao je na teren i zatvorio gradilište, zbog urušavanja dela zida koji deli dve parcele.

Tada je na ogradi gradilišta bila postavljena narandžasta traka sa natpisom „Zatvoreno gradilište građevinska inspekcija“ i obrazloženje da je počeo da se urušava potporni zid na granici sa susednom parcelom.

„Uvidom na licu mesta, građevinski inspektor je konstatovao je da postoji opasnost po stabilnost, odnosno bezbednost susednih objekata, život i zdravlje ljudi. Na osnovu navedenog, nalaže se investitoru obustava radova, radi zaštite susednih objekata, okoline, života i zdravlja ljudi“, piše u tom obrazloženju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari