Na sednici skupštine Beograda Vuletić postavljao pitanja za policiju, Nikodijević reagovao 1Foto: Marija Đoković/ FoNet

Odbornik Građanskog demokratskog foruma u skupštini Beograda Zoran Vuletić upitao je danas, na sednici gradske skupštine posvećene bezbednosti, zašto policija nije podnela krivičnu prijavu tužilaštvu za prisluškivanje predsednika države Aleksandra Vučića kad predstavnici ministarstva unutrašnjih poslova tvrde da je bilo nelegalno.

Vuletić se prvenstveno obratio načelniku policijske uprave Beograda Veselinu Miliću, koji je sa ministrom unutrašnjih poslova Aleksandrom Vulinom prisustvovao sednici.

Takođe je upitao kako je moguće da tadašnji ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović nije ništa znao već se samo „ovlaš“ pominje kada iz vrha države govore o prisluškivanju.

Takođe je upitao da li pojedini mediji, pominjući Pink i Informer, a zapravo su, kako je rekao, „službena glasila“, objavljivanjem podataka ometaju istragu.

On je upitao Milića kako je moguće da nije čuo tvrđe iz takvih medija da su učinjena krivična dela, misleći i na trvrdnje da se predsednik Stranke slobode i pravde Đilas nezakonito obogatio ili, danas od Vulina, da je bio u kontaktu sa narko dilerima.

Govoreći o slučaju Jovanjica, u kojem se sudi za prozvodnju velike količine marihuane, on je rekao da nema ogranizovanog kriminala ako nisu upleteni i pojedinci iz vlasti.

Kako je rekao, mnogo je zanimljivije da se govori o tome, nego o onom šta je Đilas izjavio uoči sednice, na konferenciji za novinare ispred Sava centra.

Međutim, Milić nije odgovorio na pitanja, već je predsednik skupštine Srbije Nikola Nikodijević poručio Vuletiću da je „promašio temu“ i da „pokušava da napravi aferu gde je nema“.

„Ja verujem da ministar ili bilo kod nas neće govoriti šta treba da bude uređivačka politike nekog medija“, rekao je Nikodijević.

Kad je Vuletić zatim zatražio da odgovori na to, Nikodijević mu je rekao da nema pravo zato što je on predsednik Skupštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari