BUS PLUS APARATfoto BETAPHOTO/MILAN TIMOTIĆ

Koalicija NADA podržala je danas najavu gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića o raskidanju ugovora za naplatu karata u javnom prevozu sa kompanijom Kentkart, ali i zatražila objavljivanje troškova raskida tog ugovora i dosadašnjih gubitaka koje je Grad zbog toga pretrpeo.

NADA je u saopštenju podsetila da je vladajuća Srpska napredna stranka (SNS) u više navrata najavljivala raskid tog ugovora, a da je u međuvremenu „nastavljala da posao naplate karata poverava privatniku“ i da je prošle godine potpisala novi ugovor sa kompanijom Kentkart na period od 13 godina.

„Kako je javni prevoz glavna arterija funkcionisanja Beograda, građani zaslužuju da znaju pre svega koliko će ‘penali’, izazvani raskidom ugovora, koštati naš grad. Iako gradonačelnik smatra da će te ‘penale’ grad pokriti povećanjem procentualne naplate karata, on treba da objasni na koji način grad planira to da uradi, a pre svega kako da povrati izgubljeno poverenje građanja uzrokovano višegodišnjim katastrofalnim potezima vlasti oko Bus plus sistema“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari