Nagrade grada Beograda Lazanskom, Danici Grujičić, Nenadu Jezdiću

Proglašeni dobitnici Nagrade grada Beograda za 2018. godinu

Ostavite komentar


  1. Sta je Lazanski radio kod Milosevica?Sirio mrznju(koja je dovela do ratova,) prema NATO,Americi i EU.Sta radi Lazanski kod Vucica?Isto to,samo sto je sada nagradjen ambasadorsim mesto u Rusiji.Za ovu Vucicevu Srbiju mnogo korisnije bi bilo da ostane u Beogradu i da nastavi da obavlja ono u cemu je bez premca..Zastita i servisiranje Putinove politike na Balkanu.

  2. Lazanski je svo vreme pokusavao da se predstavi kao poznzvalac politike i zbivanja u vojnim krugovima. Ekspert je za avione,brodove lako i tesko naoruzanje,raketne sisteme,jednom reci:za sve. Steta sto se izgubio u Srbiji a nije se domogao ni pozicije komandira odelenja u TO.

  3. LAZANSKI nagrađen?? Pa većina njegovih „analitičkih“ tekstova u Politici su najobičniji dajdžesti već postojećih tekstova na internetu, a nekada i plagijati. (Uporedi npr. njegov tekst „Poraz američke desnice“ [21.09.2013] i „Westward the course of Empire“ iz Le Monde diplomatique-a [Philip S. Golub, septembar 2002]. Tekst je potpuno preveden, sa skraćenjima. To je samo jedan primer, a verovatno ih ima još.) A od onih “originalnih” tekstova, mnogi su samo izvodi iz njegovih već objavljenih knjiga. (Naravno, bez da vam autor ili Politika na to obrate pažnju, što je bez presedana.) Valjda je autor toliko zauzet svojim pripremama za Moskvu da nema vremena ni za taj jedan tekst nedeljno, pa mora da reciklira. I za to dobio nagradu…

  4. Lazanski??! Zar je moguće? Na osnovu kojih i čijih kriterijuma? Ili to jednostavno znači da više nemamo vrsnih novinara.

Ostavite komentar


Beograd

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.