Učenici Matematičke gimnazije, osvajači medalja na olimpijadama u Meksiku i Nemačkoj, juče su bili gosti opštine Stari grad, koja ih je nagradila za ostvarene uspehe. Na svečanom prijemu u maloj sali, predsednica opštine Mirjana Božidarević uručila im je novčane nagrade: po 30.000 dinara za osvojenu zlatnu medalju, 20.000 za srebrnu, 10.000 za bronzanu, po 20.000 dinara za vođe puta i 50.000 dinara za profesorku matematike.


Nikola Šibalić i Teodor fon Burg osvojili su zlatne medalje, Luka Milićević i Aleksandar Vasiljković srebrne medalje, a bronzanim medaljama okitili su se: Dušan Milijančević, Vukašin Stojisavljević, Mihajlo Cekić, Dušan Đukić, Ognjen Ivković, Aleksandra Dimić i Uglješa Stojanović (jedini iz Računarske gimnazije).

– Veoma smo ponosni na vas. Postigli ste izuzetan rezultat koji je plod dugotrajnog rada. Bili ste vredni i željni uspeha što se na kraju isplatilo. Velika stvar je što ste svi učenici jedne škole, Matematičke gimnazije, osim jednog iz Računarske gimnazije. Opština želi i dalje da vas motiviše, kako biste nastavili da budete primer svima. Nadam se da ćete se lepo odmoriti na letovanjima – rekla je Mirjana Božidarević, pozdravivši pri tom i prisutne profesore.

Profesorka Nataša Čaluković zahvalila se predsednici opštine na stalnoj podršci, istakavši da njeni učenici bez ove pomoći ne bi putovali na takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari