Povodom Međunarodnog dana starijih osoba, gradonačelnik Siniša Mali obišao je juče članove Dnevnog centra i kluba za starije „Stari grad 2“, gde mu je upriličen svečani doček uz sok od jabuke i domaće krofne.


Gradonačelnik je istakao da na teritoriji grada ima 23 kluba za starije, a da je poslednji otvoren u martu ove godine.

– Nećemo stati na tome, to je politika koju ćemo nastaviti i u buduće, a za one sugrađane koji ne mogu da posećuju klubove nastavićemo da obezbeđujemo uslugu pomoći u kući – rekao je Siniša Mali. On je istakao da su stariji sugrađani deo duha Beograda, po kojem je naš grad prepoznatljiv i to ne treba nikada zaboraviti. On je najstarijim građanima poželeo da se još dugo druže i da im u sećanju ostanu lepe uspomene koje nose iz dnevnih boravaka.

Povodom dana starih u prostorijama kluba otvorena je izložba fotografija „Perspektiva zlatnog doba“.Gradonačelnik Mali donirao je knjige za biblioteku kluba i odigrao partiju šaha sa svojim imenjakom koju je izgubio, dok je Branimir Brstina, direktor pozorišta „Atelje 212“ poklonio klubu 30 karata za predstavu Trst. Da bi slavlje bilo što veselije pobrinuli su se članovi benda „Zabranjeno starenje“, koji su otpevali dve pesme sa njihovog repertoara Zemlja od EKV i Libar od Gibonija.

– Dolaskom u ovaj klub za starije obogatila sam svoj život. Ovde sam opuštena i uživam u druženju sa drugim članovima. Pozivam sve da se uključe i da vide koliko pozitvne energije ima čovek posle ovakvog jednog druženja. Idemo na igranke, u pozorište, na izlete, imamo i sportske aktivnosti. Posebno se radujem probama našeg benda u čijem radu potpuno uživam – ističe Mirjana Dekleva jedna od članica benda „Zabranjeno starenje“.

Međunarodni dan starijih osoba proglasila je Generalna skupština Ujedinjenih nacija, kako bi podstakla države da starijim članovima omoguće učestvovanje u društvu u skladu sa njihovim mogućnostima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari