Nataša Komatina- Fotografkinja svih strana cveta 1Foto: Marko Čonjagić/Danas

Školovala se u inostranstvu gde je u srednjoj školi kao izborni predmet pohađala fotografiju. Nataša Komatina za Danas govori o fotografiji kao svojoj ljubavi, koja je „postepeno sve više rasla“.

Kako je rekla, sa 15 godina je počela da fotografiše iako je naklonost ka umetnosti imala od malih nogu.

Svoju prvu izložbu održala je 2021. godine.

S obzirom da dolazi iz diplomatske porodice i da je i sama završila diplomatiju, logično je usledilo pitanje „otkud Vi u fotografiji“?

„Odrasla sam u Aziji. Cveće mi je od malih nogu bila velika ljubav. Uvek sam bila okružena koloritnim bojama, lepezom raznobojnog cveća“ kroz smeh je objasnila Nataša.

S obzirom da su mišljenja o fotografiji ambivalentna, da je jedni gledaju kao umetnost dok drugi ne mogu osetiti ono što fotografija može da pruži, Natašino viđenje stvari je pozitivno.

„Mislim da u poslednje vreme sve više ljudi obraća pažnju na fotografiju. Bila sam iznenađena kada mi je jedan kolekcionar rekao da pored skulptura sve više skupljaju i fotografije“, kazala je ona dodavši da ne voli plastičnu fotografiju.

Nataša Komatina- Fotografkinja svih strana cveta 2
foto: Marko Čonjagić/Danas

„Moja fotografija je kao akvarel. Volim da eksperimentišem“, kaže umetnica.

Prodajna izložba fotografija Nataše Komatine otvorena je 7. aprila u Hyatt Regency Beograd i trajaće do kraja ovog meseca.

Podsećanja radi, krajem oktobra prošle godine Nataša je održala izložbu u Dorćol Platz-u koja je nosila naziv „Sve strane cveta“.

Projekat HyArt spaja lepote umetničkih dela modernih umetnika sa beogradske scene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari