Otvorena izložba fotografija autorke Nataše Komatine u Beogradu, pod nazivom "Sve strane cveta" 1Foto: Marko Čonjagić/Danas

Izložba fotografija pod nazivom „Sve strane cveta“, autorke Nataše Komatine, otvorena je večeras u Dorćol Platz-u u Beogradu.

Kako nam je sama autorka rekla, cvet je za nju lepota, ljubav i jednostavnost.

– Odrasla sam u Aziji, bila sam okružena cvećem. Od malih nogu sam volela cvet, tako da je to za mene sibol lepote i ljubavi, rekla je autorka izložbe „Sve strane cveta“, dodavši da je ona ta koja bira cvet.

„Izložba Sve strane cveta otkriva nam Prirodu, ali i metodologiju kojom se Nataša rukovodi u stvaralačkoj interpretaciji i predstavljanju Prirode kao večite teme umetnosti“, napisao je Dejan Sandić, istoričar umetnosti, u vodiču kroz Natašinu izložbu.

Dodao je da Priroda kao celina i Cvet kao njen mali deo pretapaju se u deo koji predstavlja celinu a gde celina određuje svaki deo.

U osnovi ličan i nepretenciozan u komunikaciji, Natašin izbor Cveta kao teme izložbe, dodaje Sandić, nije slučajan.

„Cvet je svuda prisutan i lako dostupan. Bio je i ostao univerzalni ambasador Prirode“, kaže istoričar umetnosti.

Nataša Komatina je diplomirani politikolog, rođena 1975. godine u Beogradu. Više od dve decenije bavi se poslovima u oblasti međunarodne saradnje. Pored toga, ona posvećeno prati domaću i međunarodnu likovnu scenu, posebno oblasti dizajna i fotografije. Ona se 2021. godine u okviru manifestacije „Dani evropske baštine“ u Galeriji ’73 prvi put predstavila kao autor izložbe „Tren“.

„Sve strane cveta“ je njena druga izložba koja će trajati od 25. oktobra do 2. novembra u Dorćol Platz-u.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari