Ne davimo Beograd: Gradski menadžer Miroslav Čučković obmanjuje građane Beograda 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Pokret Ne davimo Beograd ocenio je da gradski menadžer Miroslav Čučković obmanjuje građane Beograda kada kaže da se trase trolejbuskih linija 19, 21 i 22 ne mogu produžiti do Studentskog trga zbog poklapanja sa linijama nepostojećeg metroa.

„Od prve dve linije metroa koje su planirane, nijedna ne pokriva direktno trasu koje sada pokrivaju trolejbuske linije, tako da metro nije opravdanje za ukidanje i skraćivanje trolejbuskih linija“, ukazao je Pokret u saopštenju.

Prema mišljenju Pokreta, metro ne može dobiti svoju punu funkcionalnost dok iznad njega nije razvijen tramvajski i trolejbuski sistem, koji do metroa dovodi putnike koji nemaju metro u blizini.

„S obzirom na činjenicu da metro neće biti izgrađen uskoro, smatramo neodgovornim i ciničnim da gradski menadžer pod izgovorom metroa opravdava nerešavanje problema sa sistemom prevoza“, istakao je Ne davimo Beograd.

Pokret je pozvao građanke i građane Beograda da svakog vikenda potpišu peticiju za produženje trolejbuskih linija do Studentskog trga na štandovima Ne davimo Beograd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.