Beogradsko preduzeće Kruna komerc, koje se prvenstveno bavi unutrašnjom i spoljnom trgovinom prehrambenom robom, dostavilo je ponudu da, za cenu od 1.000 dinara po akciji, otkupi akcije malih akcionara i državni paket akcija u Beogradskoj autobuskoj stanici (BAS).


Ova kompanija, inače suvlasnik Niške mlekare, dve decenije je poslovni saradnik i vlasnik 0,57 odsto kapitala Beogradske autobuske stanice, a sada je zainteresovana da otkupi svih 100 odsto, odnosno minimum 34 procenata akcija, uključujući i državni paket.

– Motiv za kupovinu nije atraktivna lokacija na kojoj se Beogradska autobuska stanica nalazi. Naša kompanija spremna je da investira u novu modernu autobusku stanicu koja će se, po sadržaju i izgledu, uklapati u arhitektonski ambijent, na lokaciji koja je predviđena planskim dokumentima. Sve to u dogovoru sa Gradom Beogradom – izjavio je direktor Kruna komerca Drago Zeljić.

Direktor Zeljić kaže da, u slučaju kupovine akcija Beogradske autobuske stanice od strane njegove firme, neće biti menjanja delatnosti niti otpuštanja zaposlenih.

– U dogovoru sa menadžmentom i zaposlenima u Beogradskoj autobuskoj stanici, planiramo da razvijamo osnovnu delatnost saobraćaja, ali i da razvijamo i usluge trgovine i turizma, odnosno da radimo na modernizaciji kapaciteta i poboljšanju kvaliteta usluga BAS-a – rekao je Zeljić. Podsetimo,tražnja za akcijama BAS-a na Beogradskoj berzi juče je bila skoro tri puta veća od ponude, a cena akcija je zabeležila maksimalan rast od 20 odsto, na 960 dinara.

Do sada su za preuzimanje akcija tog preduzeća ponude dale tri kompanije – banjalučko preduzeće Damjan krajem prošle godine, sa cenom od 760 dinara po akciji, zatim „Kruna komerc“ sa cenom od 1.000 dinara za jednu akciju i „Proinvestments“, po ceni od 770 dinara.

Mali akcionari Beogradske autobuske stanice imaju rok do 7. februara da se izjasne o ponudama, a ranije je predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić najavio da će Grad Beograd ući u proces otkupa državnog udela u akcionarskom kapitalu Beogradske autobuske stanice.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.