Milivojević: Srpska radikalna stranka dozvolom Vučića ne plaća zakup za poslovne prostore širom Srbije 1Foto: Beta/EMIL VAS/DS

Srpska napredna stranka nikada neće ostaviti svog političkog oca Vojislava Šešelja bez državnih jasla i života na račun građana, ocenjuje za Danas poslanik DS Srđan Milivojević.

S tim u vezi, njega ne iznenađuju najnoviji podaci do kojih je došao CINS, a koji pokazuju da su televizije Pink i Hepi otpisale Srpskoj radikalnoj stranci dug od ukupno oko 100 miliona dinara, mahom zbog reklamnih spotova u predizbornim kampanjama.

Milivojević napominje da u mnogim mestima u Srbiji Srpska radikalna stranka voljom Aleksandra Vučića još uvek koristi poslovne prostore u koje niko ne ulazi i za koje ne plaća zakup.

– Pink je odavno postao uslužno propagandni servis Vučića, a Šešelj je redovan gost ružičastog blata u kom se valja sa posvećenom strašću, gurajući Srbiju u bezdan devedestih koje na ovoj fabrici mržnje uspešno reanimira – zaključuje Milivojević.

CINS je podsetio da je godinu i po dana nakon što se vratio iz Haga, lider radikala Vojislav Šešelj poveo ovu stranku na još jedne parlamentarne izbore. Bila je 2016. godina i Šešelj je pretendovao na mesto premijera. Izborni spot koji se emitovao na Pinku i Hepiju je poručivao – Glasajte za Šešelja, vratimo Srbiju u sigurne ruke.

Ukupan ceh za reklamiranje na ove dve televizije bio je veći od 62 miliona dinara. Srpska radikalna stranka gotovo ništa od ovog nije platila.

I ne samo to, ni oglašavanje na Pinku za predsedničke 2017. i beogradske izbore 2018. godine nisu platili, pa je ceo dug porastao na skoro 100 miliona.

Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) otkriva da ovaj dug nikada nije plaćen, već su ga Pink i Hepi otpisali čime su praktično donirali novac radikalima. Nakon toga Agencija za sprečavanje korupcije je protiv televizija pokrenula postupak.

Na ovaj način, radikali su u poslednjih osam godina, tokom parlamentarnih, predsedničkih i beogradskih izbornih kampanja „potrošili“ više od 173 miliona više od onoga što su imali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari