Bogat noćni život Beograda, okuplja ljude raznih dobi. Međutim muzički ukus, izbor pića, čini se na izgled može da podeli sugrađane po starosnim kategorijama. Te tako nešto mlađi najčešće biraju splavove i noćne klubove, dok oni preko 40 godina favorizuju nešto mirniji noćni život i opredeljuju se za restorane.


Uroš Jovanović, iz agencije Hot spot, koja posreduje pri rezervaciji mesta u klubovima, kaže da gostiju iznad 40 godina ima skoro na svim mestima sa kojima oni sarađuju.

– Ova kategorija gostiju se interesuje za izlaske podjednako kao i mlađi sugrađani. Međutim njih najviše zanima gde mogu da izađu na ručak ili večeru- kaže Jovanović.

Skadarlija beogradska boemska četvrt, svojim specifičnim duhom privlači radoznale ljude raznih afiniteta, ali za one koji vole da uživaju uz tamburaše Skadarlija pruža nezaboravan provod.

Bračni par Miljanović, premašio je četrdesete, kako kažu najviše vole sa prijateljima da izađe na večeru i da uživaju uz neku prijatnu muziku.

– Izlazimo dva do tri puta nedeljno i često je naš izbor Skadarlija, posebno kada nam dođu prijatelji iz inostranstva. Tu je prijatna atmosfera za razgovor, a u prilici smo i da uživamo u čarima tamburice koju obožavamo- priča Marija Miljanović.

Među „noćobdijama“ koji su premašili 40 ima i onih koji obožavaju da izlaze te pojedini sa svojim prijateljima gotovo svako veče provedu u gradu.

– Sa svojim kumovima izlazim svako drugo veče i nemamo neki određeni klub u koji odlazimo baš svaki put. Mesta na kojima se mi pojavljujemo dolaze i mlađe generacije i svaki put se lepo provedemo. Beograd nudi sjajan provod, bez obzira na godine. Privatno slušamo pop i rok, ali ne izazimo samo na mesta gde se pušta ova muzika- kaze Zoran Zubac.

Menadžer kluba Sunset Milutin Žikić, kaže da ova starosna kategorija najčešće dolazi nedeljom.

– Mi svako veče organizujemo svirke, ima tu i latino i pop i rok zvuka i dešava se da se spoji mladost i iskustvo, te kao poklanici istog benda ili zvuka isto veče izađu kako oni od 25, tako i oni od 40. Međutim nedeljom kada nastupa Maja Volk, kod nas dolaze i oni gosti koji su premašili četrdesete- kaže Žikić.

Mišel Velić iz kluba Dobrila, koji je leti na Savskom keju, kaže da se ova populacija po zahtevima u toku noćnog izlaska ne razlikuje mnogo od mlađe.

– „Starija garda“, se od nešto mlađih gostiju razlikuje po izboru pića te je neretka situacija da oni u večernjim satima poruče flašu dobrog vina. Kada kod nas dođu da se opuste sa prijateljima.

Međutim ima i onih sugrađana, preko 40 koji ne vole da izlaze i kako kažu prijatnije im je da u porodičnom krugu organizuju neko prijatno druženje.

– Odavno vec ne izlazim, nekako mislim da sam prestar za klubove koji postoje u Beogradu. Ne mogu da zamislim da sa vršnjacima svoje dece đuskam na nekom splavu ili bilo šta slično. Voleo bih da u Beogradu postoje klubovi u koje izlaze samo stariji, kao sto je to slučaj u ostatku sveta, ali koliko sam upućen takav klub jos uvek nije otvoren. Kada saberem sve ponude koje u kontekstu noćnog života postoje u našoj prestonici, najprijatnije, a i najisplativije mi je da uživam u kućnoj atmosferi sa ljudima čije društvo mi prija- zaključuje pedesetpetogodišnji Petar Živanov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari