Nove pokretne stepenice u podzemnom prolazu na Terazijama u petak puštene u rad, a danas već ne rade 1Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

Nove pokretne stepenice u podzemnom prolazu kod beogradskog hotela Balkan na Terazijama već su se pokvarile, iako su puštene u rad u petak, 10. juna, kada su, kako je toga dana izjavio zamenik gradonačelnika Goran Vesić, završeni radovi na uređenju dela prolaza.

Kada je reč o samom podzemnom prolazu, uređen je ulaz kod hotela Balkan i granitno stepenište, a montirane su i nove pokretne stepenice, koje su se, kako je zabeležio reporter FoNeta, već pokvarile.

Taj podzemni prolaz ima „krak“ ka hotelu „Moskva“, koji nije uređen, kao što nije uređen ni „krak“ ka zgradi nekadašnje Robne kuće Beograd na Terazijama, a u celom prolazu i dalje stoji stari, oštećeni plafon.

„Očekuje se izdavanje građevinske dozvole za uređenje prolaza preko puta robne kuće Beograd i hotela ‘Moskva’, kako bi radovi počeli sledeće nedelje“, izjavio je u petak za TV Pink zamenik gradonačelnika Goran Vesić prema saopštenju gradske službe „Beoinfo“.

Nove pokretne stepenice u podzemnom prolazu na Terazijama u petak puštene u rad, a danas već ne rade 2
Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

Vesić je tada najavio da sledi i rekonstrukcija prolaza kod Palate Albanija, podzemnog prolaza kod Igumanove palate, kao i kod Zelenog venca.

„Radovi će trajati do kraja godine jer se trudimo da istovremeno podzemni prolazi rade. Osim što gradimo velike stvari, kao što su metro i obilaznica, tako sređujemo i ove male stvari koje su veoma značajne za život naših sugrađana“, rekao je tada Vesić.

Podsetio je i da su već uređeni prolazi kod Tržnog centa „Piramida“ u Ulici Jurija Gagarina, kao i kod Beogradskog sajma.

Nove pokretne stepenice u podzemnom prolazu na Terazijama u petak puštene u rad, a danas već ne rade 3
Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari