Novogodišnji koncert "Kad na sneg zamiriše" 1Foto: Dečiji kulturni centar

U susret novogodišnjim i božićnim praznicima Dečji kulturni centar Beograd u okviru manifestacije „Beogradska zima V“, koju organizuje Gradska uprava grada Beograda, osmislio je pravu zabavu za decu i njihove roditelje.

Tokom decembra i januara publika će moći da vidi tri gala muzičko-scenska programa, da poseti Novogodišnji i Božićni bazar i učestvuje u kreativnim radionicama.

Prvi gala program koji nas očekuje u DKC je Novogodišnji koncert „Kad na sneg zamiriše“ u nedelju, 15. decembra, u 12 časova, na Velikoj sceni „Donka Špiček“. Na repertoaru ovog koncerta su novogodišnje popularne pesme, u izvođenju najaktuelnijih izvođača popularne muzike za decu i poznatih dečjih horova. Koncert će voditi glumac Miki Damjanović, koji će razgovarati sa gostima i animirati publiku, a u tome će mu pomagati raspevani Deda Mraz i razigrane Baba Mrazice.

Božićni koncert „Anđeli pevaju“ održaće se u nedelju 12. januara 2020. godine u 12 časova, na Velikoj sceni „Donka Špiček“. Uz najpoznatije pevače i glumce, božićne pesme pevaće i deca. Božićni koncert upotpuniće folklorni nastup Umetničkog centra „Talija“, koji će za ovu priliku napraviti i dramski prikaz srpskih običaja. Koncert će voditi glumac Miki Damjanović.

Na Novogodišnjem i Božićnom koncertu učestvovaće: Leontina Vukomanović, Sergej Ćetković, Jelena Tomašević, Ivana Peters, Tijana Dapčević, Bojana Stamenov, Minja Subota, Mari Mari, Bilja Krstić, Balkanika, ’’Untza untza Brass Band’’, Baletski studio i Hor Dečjeg kulturnog centra Beograd, Hor „Čarolija“, Muzička igraonica Mari Mari, Cica Mica klovnica i mađioničar Filipino.

Za male umetnike Dečji kulturni centar Beograd osmislio je i kreativne radionice koje će se odvijati paralelno sa novogodišnjim i božićnim koncertom, 15. decembra i 12. januara, u Atrijumu DKC, od 13 do 14 časova. U saradnji sa Sekretarijatom za socijalnu zaštitu, organizovane su i kreativne radionice za decu iz Centra za zaštitu odojčadi i dece „Zvečanska“ i Prihvatilišta, koja će posebno za ovu priliku biti gosti Dečjeg kulturnog centra Beograd.

Svetosavski koncert „Pojte i utrojte“ biće održan u petak, 24. januara 2020. godine, od 11 časova, na Velikoj sceni „Donka Špiček“, sa ciljem obeležavanja Dana Svetog Save, jednog od najznačajnijih praznika u Srbiji. Muzički segment programa činiće nastup eminentnih vokalnih solista domaće muzičke scene, upotpunjen nastupom jedinstvenog hora trista pedesetoro dece mlađih razreda osnovnih škola, okupljenih u projektu Grada Beograda „Beograd peva“.

U programu učestvuju glumci Lazar Dubovac, Zlata Numanagić i Ivan Mihailović, pesnici LJubivoje Ršumović i Slobodan Stanišić i deca iz radionice „Poestetika“.

Iako je ulaz za sve programe besplatan, ulaznice su obavezne i mogu se nabaviti na prijavnici Dečjeg kulturnog centra.

Božićni bazar

Pored kreativnih radionica, 15. decembra i 12. januara u periodu od 10 do 14 časova, publika će moći da poseti i Bazar, gde će na štandovima biti predstavljeni zabavni i obrazovni sadržaji za decu i njihove roditelje, poput kreativnih radionica sa novogodišnjom i božićnom tematikom, umetničke rukotvorine i prezentacije umetničkih škola i ateljea namenjenih deci i mladima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari