Obezbeđen novac za novi prostor Prihvatilišta za decu 1Foto: Fonet/Beoinfo

Grad Beograd je izdvojio novac za novi prostor Prihvatilišta za decu, rekao je danas predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević, prilikom obilaska Prihvatilišta za decu, sa ministrom rudarstva i energetike Aleksandrom Antićem.

Trudićemo se da im što više olakšamo detinjstvo, a nakon toga ih uspešno integrišemo u društvo, izjavio je Nikodijević, koji je deci uručio poklona, saopštila je gradska služba za informisanje.

Nikodijević je rekao da je Beograd obezbedio novac koji će biti utrošen na rekonstrukciju prostora od 1.700 kvadratnih metara u Ulici Živka Davidovića, gde bi Prihvatilište trebalo da pronađe svoj novi dom.

Taj objekat će imati sve neophodne kapacitete i uslove, pa je sigurno da će moći da primi veći broj dece, izjavio je Nikodijević.

Prema njegovim rečima, obezbeđeni su dovoljni kapaciteti za smeštaj svih lica i dece kojima je u hladnim danima potrebna pomoć. U slučaju vanrednih okolnosti imamo pripremljene i alternativne smeštaje, tako da nijedan građanin Beograda neće ostati na ulici ili biti gladan, poručio je Nikodijević.

Antić je izjavio da u hladnim danima Beograd i ostale lokalne samouprave vode računa o najugroženijima.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari