Od 27. decembra novim zonskim sistemom parkiranja obuhvaćeni blokovi 19a, 21, 22 i 23 1Foto: parking-servis.co.rs

Od ponedeljka, 27. decembra novim zonskim sistemom parkiranja biće obuhvaćeni blokovi 19a, 21, 22 i 23 na Novom Beogradu, saopštio je danas „Parking servis“ i precizirao da će parking mesta u tim blokovima pripadati zelenoj zoni parkiranja.

Na oko 2.000 parking mesta, koja se nalaze u blokovima 21 i 22, koja su do sada bila u plavoj zoni, ubuduće će se primenjivati pravila parkiranja zelene zone, ističu u saopštenju.

Takođe, od ponedeljka zelenoj zoni pripadaće i blokovi 19a i 23, koji do sada nisu bili obuhvaćeni zonskim sistemom parkiranja.

„Кontrola naplate parkiranja na oko 1.300 parking mesta na novoobeleženim mestima u blokovima 19a i 23 počeće 10. januara sledeće godine, kako bi se stanari i posetioci upoznali sa novim sistemom“, najavili su u „Parking servisu“.

Dodaju i da će blagovremeno obavestiti sve stanovnike i posetioce da će se kontrola i naplata parkiranja obavljati radnim danima od 7 do 21 čas i subotom od 7 do 14 časova.

„Parkiranje je vremenski ograničeno na 180 minuta, uz mogućnost da se po isteku trećeg plaćenog sata doplati još jedan sat parkiranja. Cena sata parkiranja u zelenoj zoni je 41 dinar, dok je cena produženog sata parkiranja 140 dinara“, podsećaju u saopštenju.

Mesečna povlašćena parking karta za stanare je 457 dinara, dok je za osobe sa invaliditetom besplatna.

Stanari, koji imaju prijavljeno prebivalište u ulicama koje pripadaju blokovima 19a, 21, 22 i 23, a poseduju automobil na svoje ime, imaju pravo na povlašćenu parking kartu (ePPК), koju mogu kupiti u poslovnicama korisničkog servisa „Parking servisa“, ali i putem elektronskog šaltera www.eparking.rs.

„Uvođenjem zonskog sistema parkiranja i kontrole parkiranja i u ovom delu Novog Beograda će biti uveden komunalni red u oblasti parkiranja, a stanarima će biti omogućeno lakše parkiranje“, ocenjuju u „Parking servisu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari