Opština Stari grad: SC 'Milan Gale Muškatirović' ukinuo besplatne programe za građane 1

Predsednik beogradske opštine Stari grad Marko Bastać izlepio je danas nalepnicama „Oteto-prokleto“ ulaz u Sportski centar „Milan Gale Muškatirović“ koji jer na teritoriji te opštine.

On je to učinio pošto je Sportski centar obavestio građane da se ukidaju besplatni programi i pogodnosti na osnovu „Starogradske kartice“ koju imaju stanovnici te opštine.

Kako se navodi u obaveštenju tog sportskog centra, te pogodnosti su ukinute jer Opština „nije pokazala zainteresovanost“ da nastavi saradnju pošto je upravu nad SC „Milan Gale Muškatirović“ početkom avgusta preuzeo Grad Beograd.

Agenciji Beta u toj opštini rečeno je da je nova uprava SC „Milan Gale Muškatirović“ uopšte nije kontaktirala, niti razgovarala s nadležnima u toj opštini o tom pitanju, te da je odluku o ukidanju besplatnih programa doneo sam taj centar.

„Godinama je Opština organizovala besplatne termine za plivanje i časove joge i fitnesa za penzionere, kao i ‘plivaonice’ za decu Starog grada… Sve to novo rukovodstvo (Sportskog centra) ukida, uz tužno objašnjenje da Opština nije htela da nastavi saradnju“, piše u saopštenju Opštine.

Bastać je danas kazao da „ne pristajemo na otimačinu, ne plašimo se nabildovanih likova koji se ponosno šire po sportskom centru, terajući dugogodišnje zadovoljne korisnike usluga bazena s Dorćola. Zbog toga još jednim performansom ukazujemo da im građani neće dozvoliti da otuđe nešto što brojni Starograđani smatraju svojim“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari