Otvoren „Beogradski novogodišnji festival“ 1Foto: Beoinfo

Gradski menadžer Goran Vesić prisustvovao je otvaranju manifestacije „Beogradski novogodišnji festival”, gde je uz spektakularni vatromet označen početak dvonedeljnog programa u okviru proslave novogodišnjih praznika.

Vesić je istakao da Beograđani, ali i gosti našeg grada, imaju puno toga da vide i priliku da se odlično provedu tokom predstojećih novogodišnjih praznika.

– Drugu godinu zaredom otvaramo „Beogradski novogodišnji festival“, a kao što znate ovde se decenijama unazad održavao čuveni Novogodišnji vašar. Pre dve godine smo uvideli da je mnogo bolje da se veći deo novogodišnjih programa održava ovde, odnosno u zatvorenom, jer nije preporučljivo da deca provode previše vremena na otvorenom kada su temperature niske. Zahvaljujući „Dečjem kulturnom centru“ i Beogradskom sajmu, ovde imamo veoma bogat program – rekao je gradski menadžer.

Vesić je podsetio da manifestacija traje do 30. decembra, kao i da je Grad Beograd za decu obezbedio besplatan javni prevoz do Sajma.

– Sva deca iz beogradskih obdaništa će imati besplatan prevoz i mogu da kažem da smo se potrudili da ovo bude jedan od najboljih novogodišnjih programa. Grad Beograd je organizovao ukupno 86 programa tokom dvomesečne proslave novogodišnjih praznika. Podsetiću da je juče posle više od tri decenije otvoreno klizalište na Tašmajdanu, tu je i Trg bajki kao i mnoge druge atraktivne manifestacije – dodao je Vesić.

Pomoćnica direktora za programsku delatnost „Dečjeg kulturnog centra Beograd“ Leontina Vukomanović, istakla je da se „Dečji kulturni centar“ odazvao pozivu Grada Beograda i Beogradskog sajma da napravi program za „Beogradski novogodišnji festival“.

– Radnim danima od 11 časova će deca iz beogradskih obdaništa imati priliku da gledaju predstave. Od 16 časova, takođe radnim danima, posetioci će imati priliku da pogledaju novogodišnju predstavu uz muzički mini-koncert, a od 18 časova slede muzičko-scenski spektakli sa učešćem poznatih ličnosti poput Minje Subote, Bode Ninkovića i Peđolina – rekla je Leontina Vukomanović.

Tradicionalni „Beogradski novogodišnji festival“ namenjen je svima koji su željni igre, zabave, provoda, druženja, praznične kupovine i ugođaja, a prvenstveno deci. Ove godine, najmalađi posetioci moći će da uživaju u 37 besplatnih predstava i koncerata, kao i u tradicionalnom Zabavnom parku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari