Počela izgradnja muzičke fontane na Slaviji

Ostavite komentar


  1. Kad je neko BANKROT kao što je to Srbija, onda prvo gleda KAKO ĆE DA PREŽIVI, a to znači prvo novac troši da pokrene "mrtvu" privredu (da ljude nauči novim poslovima….)…
    a ne razbacuje novac na luksuz….
    Šta je to nego nešto neprimereno za naš budzer, vlast se zadužuje svake godine (jer u budzetu fali 3 do 5 milijardi evra godišnje)….
    A o nastavku MALTERETIRANJA građana koje traje (zbog šminkanja ulica) već 16 g da i ne govorim….

  2. Imao sam prilike da vidim i posmatram funkcionisanje sličnih fontana u Barseloni i Antaliji. Tamo su, naravno takve fontane locirane u pesackim zonama, gde prolaznici i turisti mogu neprosredno iz blizine da uživaju, a ne na saobraćajno najprometnijim delovima tih gradova pošto je za kompletan utisak potreban i zvućni ugodjaj, a da ni vizuelni ne bude ometan prolaskom autobusa, tramvaja, mnogobrojnih vozila i sl. Ovo je moguća najgora lokacija za ovakvu fontanu, jer će potencijalno služiti i za odvraćanje preko potrebne pažnje vozačima.

Ostavite komentar


Beograd

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.