Pojedine linije gradskog prevoza menjaju trase 1

Zbog radova na kontaktnoj mreži u Makenzijevoj ulici, na delu od Novopazarske do Kneginje Zorke, GSP „Beograd“ saopštio je da se u periodu od subote, 28. aprila, od 00:30 do ponedeljka, 30. aprila, do 3:30 sata ujutro, menja režim rada linija javnog gradskog prevoza.

Kako se navodi, ukidaju se trolejbuske linije 19, 21, 22 i 29. Uspostavlja se trolejbuska linija 22L na relaciji: Studentski trg – Trg Slavija, kao i autobuske linije: 21A na relaciji Trg Slavija – Učiteljsko naselje; 22A na relaciji Trg Slavija – Kruševačka i 29A na relaciji Trg Slavija – Medaković 3.

Trasa linija 21A, 22A i 29A: u smeru ka Crvenom krstu: Trg Slavija – Beogradska – NJegoševa – Maksima Gorkog – Cara Nikolaja 2 i dalje redovnim trasama trolejbuskih linija; u smeru ka Trgu Slavija : Cara Nikolaja 2. – Maksima Gorkog – Trnska – Kursulina – Krunska – Beogradska – Trg Slavija.

Vozila sa linije 24 saobraćaće: u smeru ka Neimaru: NJegoševa – Maksima Gorkog – Cara Nikolaja 2. – Čuburska i dalje redovnom trasom; u smeru ka Dorćolu: Petra Kočića – Šumatovačka – Maksima Gorkog – Trnska – Kursulina – Krunska – Baba Višnjina – NJegoševa i dalje redovnom trasom, nosiće oznaku 24L;

Vozila sa linije 83, saobraćaće na skraćenoj trasi: Zemun /Bačka/ – Trg Slavija i nosiće oznaku 83L. Privremeno se ukidaju stajališta, za sve linije: „Mačvanska“, u smeru ka Crvenom krstu; „Novopazarska“, u smeru ka Trgu Slavija; „Katanićeva“, u oba smera.

Privremeno se uspostavljaju stajališta: u Beogradskoj ulici – u visini pošte, u smeru ka periferiji polazno stajalište za linije 21A, 22A i 29A i preko puta pošte, u smeru ka Trgu Slavija dolazno stajalište za linije 21A, 22A i 29A; u Krunskoj ulici, u visini parka Vojvode Bojovića za linije: 21A, 22A, 24 i 29A u smeru ka Trgu Slavija. Vozila sa noćne linije 29N, na izmenjenom delu trase, saobraćaće kao vozila sa dnevne linije 29A. Duž trase vozila će koristiti postojeća stajališta linija JGP, navodi se u saopštenju.

Zbog radova na tramvajskoj skretnici u Nemanjinoj ulici, u zoni Savskog trga, GSP „Beograd“ saopštio je da se u periodu od subote, 28. aprila od jedan sat posle ponoći, do ponedeljka, 30. aprila do 3:30 sati ujutro, menja režim rada linija u tramvajskom saobraćaju.

Tramvaji sa linije 2, saobraćaće na relaciji: Gospodarska mehana – Glavna železnička stanica – Pristanište – Dorćol – Vukov spomenik – Tašmajdan, sa oznakom 2L. Tramvaji sa linije 3 saobraćaće na relaciji: Pristanište – Kneževac sa oznakom 3L. Tramvaji sa linije 7, saobraćaće na relaciji: Ustanička – Vukov spomenik – Dorćol – Pristanište – Blok 45 sa oznakom 7L1. Tramvaji sa linije 9, saobraćaće: na relaciji Blok 45 – Glavna železnička stanica – Gospodarska mehana i nosiće oznaku 9L i na relaciji Banjica – Trg Slavija – Vukov spomenik – Omladinski stadion i nosiće oznaku 9L1. Tramvaji sa linije 12, saobraćaće na relaciji: Pristanište – Banovo brdo sa oznakom 12L. Stajališta: Privremeno se ukidaju stajališta „Tašmajdan“ i „RK Beograđanka“ u oba smera, za linije 7 i 12 i „Trg Slavija“ u Nemanjinoj ulici u oba smera, za linije 2, 3 i 9, navodi se u saopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari