milan ljutovac foto Printscreen YouTube nedavimobeogradfoto: Printscreen/YouTube/ nedavimobeograd

Odbornik u Skupštini grada iz odborničke grupe „Moramo“ Milan Ljutovac, predsednik pokreta „Izbor za našu opštinu – Batajnica“ u video obraćanju rekao je da mu se javio čovek koji se predstavio da je iz policijske uprave Beograd, a sve kako bi ga odgovorio od blokade auto-puta na Batajničkoj petlji u nedelju. Taj je čovek odbio da se legitimiše kada su susreli, a Ljutovac kaže da video objavljuje i zbog sopstvene bezbednosti – jer je čovek znao sve o njemu, a on tom čoveku ništa.

Ovaj odbornik tvrdi da ga je taj čovek pozvao na sastanak sa predsednikom opštine Zemun Gavrilom Kovačevićem, kako bi razgovarali o zahtevima blokade u nedelju, ali da se onda ispostavilo da ni predsednik opštine, ni njegove kolege nisu znali ni koga je zvao, niti su imali u svom telefonu broj sa kog je Ljutovac poziv dobio. Sastanak se ipak održao.

Sastanak s predsednikom opštine trajao je, kaže Ljutovac, tri sata, a predsednik opštine im je na sastanku govorio „šarene laže“.

On je naveo da ga građani Batajnice i dalje imaju problem sa vodama, i da sa zebnjom čekaju padavine.

Prilikom sastanka, sem, kako kaže, nekostruktivnosti, veći je problem je bilo to što su mu rekli da ga niko iz opštine na sastanak nije zvao.

Kako Ljutovac objašnjava, na sastanku mu je rečeno da poziv nije došao od njih i da oni ne znaju ko ga je pozvao.

Navodi da ni predsednik opštine Zemun u svom mobilnom telefonu nije imao memorisan broj sa kog mu je poziv na sastanak upućen.

„Čovek koji je bio tu na sastanku, Boško Radovanović, većnik opštine, pozvao je taj broj i čovek koji mu se javio se predstavio da je zapravo iz Uprave gradske policije. Tako da je mene zvao neko iz Uprave gradske policije i opštinu nije obavestio, tako makar oni kažu“, objašnjava Ljutovac.

I sam je Ljutovac sa svog telefona okrenuo taj poziv tokom sastanka da bi, kako kaže, tom čoveku rekao da ne želi da razgovara sa opštinarima jer su, kako navodi, nekonstruktivni i ne mogu da reše probleme Batajnice, te da mu kaže kako bi da razgovara sa predsednikom Republike, premijerkom ili ministrom poljoprivrede ili nekim od nadležnih. Napominje da opština i njen predsednik, koji je, navodi, hteo da utiša proteste stanovnika Batajnice, kao i da ih i odgovori od blokade auto-puta koja je zakazana za nedelju, nemaju nadležnost da reše pola njihovih zahteva.

„Kad sam mu rekao da ne želim da razgovoram o tome, počela je rasprava sa predsednikom opštine, a čovek iz uprave gradske policije je to sve vreme slušao. Onda mi je rekao da li možemo da se vidimo u Batajnici oko četiri sata“, kaže ovaj odbornik.

Ljutovac napominje da mu tokom sastanka nije pokazan legitimacija od strane tog čoveka, koji mu je skretao pažnju da ne treba da se blokira auto-put i da je tim povodom sazvan sastanak čelnika gradske policije na kome su razmatrali kako u pogledu ove blokade da postupaju.

Navodi da je tom čoveku ukazao da dve godinu ne mogu da reše ni problem sa školom, ni sa vodom, kao ni sa putem i vlasništvom nad poljoprivrednim zemljištem.

„Ništa im više ne verujem. Pokušali da nas zastraše, da odustanemo od protesta. Nije im uspelo – odmah da im kažem“, naveo je Ljutovac dodavši da je snimak objavio kako niko ne bi zloupotrebio taj sastanak.

Poručio je da se vidi da nadležne „protesti bole“.

„Sutra imamo sastanak oko poljoprivrednog zemljišta. Ako dođemo do nečeg opipljivog, na papiru, možda odustanemo od blokade. Ne mogu unapred da govorim, ali verujem da će to biti šarene laže. I ono juče su bile. Dva puta smo pali na to, sada nećemo. Verovali smo gradonačelniku da će do 31. januara biti gotovo put, nije gotovo. Znam da im ni poljoprivrednici ne veruju, niti roditelji oko škole „Mitraljete“, ni mi oko kanala“, rekao je odbornik.

Građane je ponovo pozvao na blokadu auto-puta u nedelju u 12 časova, na Batajničkog petlji, a o tačnoj lokaciji će kasniji obavestiti građane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari