Policija i predstavnici Grada počeli rušenje kuće porodice Seladin (VIDEO) 1Foto: I. N.

Predstavnici Grada i više od 15 policajaca prisilno su iselili iz kuće petočlanu porodicu Seladin i otpočeli rušenje njihovog jedinog doma.

Kuća je predviđena za rušenje zbog greške Katastra, kada je objekat izbrisan iz zemljišnih knjiga, a Osman Seladin od tada godinama pokušava da kuću ponovo uknjiži.

Rešenje o odobrenju ponovnog upisa porodica je dobila prošle nedelje, ali ono nije postalo pravosnažno, ne dovoljno brzo da spreči rušenje jedinog doma koji je u vlasništvu te porodice još od 1982. godine.

O detaljima ovog slučaja Danas je pisao u petak.

Podsećamo, sugrađanin Osman Seladin godinama živi u kući u Ulici Dunavski kej 30 u Starom gradu, ali već četiri godine pokušava da svoj stan ponovo upiše u zemljišne knjige i zgradu legalizuje, jer je objekat 2015. godine izbrisan iz zemljišne dokumentacije.

Kako kaže, o tome je usmeno obavešten u Službi Republičkog geodetskog zavoda te opštine, kao i da mora da podnese novi zahtev za ucrtavanje zgrade.

U međuvremenu ga je iznenadilo rešenje koje je doneo Grad Beograd, da su ostaci objekat koji se tu nalaze predviđeni za rušenje, s obzirom da se zgrada u kojoj živi nalazi na gradskom građevinskom zemljištu.

Posle gotovo četiri godine čekanja, Seladin prošle nedelje konačno dobija i odobrenje da svoju legalno stečenu kuću ponovo upiše u zemljišne knjige, ali pre nego što je to rešenje postalo pravosnažno, nakon samo par dana, iz Grada je stiglo i rešenje o rušenju, koje je bilo zakazano za danas.

Kako je već postojeća zgrada volšebno izbrisana sa parcele na kojoj se nalazi, još uvek nije jasno, ali zbog greške Zavoda,  Osman Seladin je ostaao bez svog jedinog doma.

https://www.facebook.com/zakrovnadglavom/videos/vb.155247845067098/2987986631228243/?type=2&theater

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.