Položen venac na Spomenik sovjetskim veteranima na Avali 1Foto: Beoinfo

Pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović položio je danas venac na Spomenik sovjetskim veteranima na Avali povodom Dana oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, preneo je Beoinfo.

On je tom prilikom, kako se navodi u saopštenju, istakao da se svake godine 20. oktobra odaje pošta herojima koji su tragično stradali 1964. dolazeći na obeležavanje dvadesetogodišnjice oslobađanja Beograda.

– Na Spomeniku maršalu Birjuzovu i generalu Ždanovu na Avali, odajemo poštu herojima Sovjetskog Saveza i herojima koji su oslobodili Beograd. To su ljudi koji su zadužili naš grad i obeležavajući Dan oslobođenja Beograda uvek se setimo herojskog podviga, ali i tragične smrti koja se desila pre 55 godina. Hvala im na tome što su zajedno sa svim herojima, koji su dali svoj život, oslobodili Beograd od nacizma i fašizma pre 75 godina, rekao je Mladenović.

On je dodao da ih ne smemo zaboraviti, te da na Avali na jedan poseban način odajemo poštu ljudima koji su na putu da zajedno sa Beograđanima proslave dvadesetogodišnjicu, tragično stradali u avionskoj nesreći.

Vence su položili predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja, Ministarstva odbrane, Vojske Srbije, ambasador Ruske Federacije i predstavnici boračkih organizacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.