Za finansiranje šest projekata i tri programa iz oblasti kulture, afirmisanja ljudskih prava pripadnika nacionalnih manjina i etničkih grupa, socijalno humanitarne aktivnosti, iz budžeta opštine Savski venac odobreno je više od 3,6 miliona dinara.


– Ovo je treća godina po redu da opština pomaže projekte nevladinih organizacija, a s obzirom na to da je promenom Statuta grada Beograda deo nadležnosti pripao opštinama, ovo je prvi put da sufinansiramo i programe koji se tiču osoba sa posebnim potrebama. Drago mi je što su se na konkursu ponovo pojavili projekti koji su se već pokazali uspešnim, to znači da ljudi koji rade na njihovoj realizaciji imaju energije da i dalje to rade – izjavio je član Opštinskog veća Opštine Savski venac Miloš Kovačević.

Opština je pomogla i realizaciju programa radionica za osobe sa posebnim potrebama koje će izvoditi Centar za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Šekspirovoj ulici i Društvo za cerebralnu i dečju paralizu Savski venac. Podržan je i program organizovanja edukativnih seminara za samozastupanje osoba sa invaliditetom, koje realizuje Asocijacija za promovisanje inkluzije Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari