Ponovljeni zahtevi za ostavku Gorana Vesića povodom urušavanja zgrade u Vidovdanskoj ulici 1Foto: J. Stojićević

Održan je 11 po redu protest ispred opštine Vračar na kome je poručeno da se ne odustaje od smene Gorana Vesića, odgovornih iz Srpske napredne stranke i reakcija nadležnih službi.

Konstantin Samofalov, generalni sekretar Socijaldemokratske stranke i predsednik odborničke grupe „Oslobodimo Vračar“ u Skupštini opštine Vračar je rekao da je u Vidovdanskoj srušena zgrada od 6 stambenih jedinica da bi se na njenom mestu podigla druga od 16, „pa je svakome ko ima zdravog razuma jasno da se ovde vrlo verovatno radi o namernom rušenju ovog objekta“.

Tim povodom je pozvao policiju da obavi svoj posao i pohapsi odgovorne. Zatražio je odgovore ko stoji iza investitora, jer ne može da veruje da je investitor firma čiji su računi bili u blokadi, koji ima osnivački ulog od 1000 dinara.

Uputio je zahtev policiji da utvrdi stvarne veze izmedju investitora i Gorana Vesića i vrha Srpske napredne stranke.

Samofalov je sa istog skupa pozvao policiju povodom „skandalaznih nasrtaja investitora na stanare ulice Stojana Protića br. 3, koje mesecima pritiskaju, ucenjuju i vrše nasilje nad njima da reaguje i hitno pohapsi odgovorne.“ Sinoć je, prema njehovim rečima, bačena bomba u dvorište pomenute zgrade.

Takođe je upitao, na koji je način izdata lokacijska dozvola za zidanje objekta od „oko 1.200 kvadrata“, kada su stanari Vidovdanske ulice rekli da je pre nekoliko godina investitor odustao od gradnje, jer je, prema tadašnjoj lokacijskoj dozvoli, mogao da se izgradi objekat od 700 kvadratnih metara.

„Zamenik gradonačelnika se pozvao na nepostojeći Zakon o ‘prirodnim katastrofama’, te je rečeno je da će Direkcija za građevinsko zemljište izgraditi na ovom mestu višespratnicu, oštećeni će dobiti stanove iste kvadrature, a deo stanova biće namenjen tržištu, eto prilike da se i zaradi“, kazao je on ispred zgrade opštine Vračar na protestu opozicionih stranaka i udruženja građana koji traže ostavke Gorana Vesića rukovodstva te opštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari