U okviru trodnevnog seminara na temu „Edukacija u oblasti pripravnosti na vanredne situacije u Beogradu sa predlogom mera“, juče je u Gradskom centru za obaveštavanje održana prezentacija rada ove službe i grada Beograda u pružanju pomoći prilikom izbijanja požara u KBC „Dr Dragiša Mišović“.


– Ovaj projekat ima za strateški cilj asistiranje nadležnim organima lokalne samouprave, odnosno gradu Beogradu, gradskim opštinama i javnim preduzećima u kreiranju efikasnog koordinacionog tela za pripravnost i odgovor na krizne situacije. To podrazumeva pomoć u izradi i razvoju plana za pripremu i odgovor na masovne nesreće – rekao je Slobodan Šolević, član Gradskog veća i komandant Gradskog štaba za civilnu zaštitu.

Miloš Novaković, načelnik Odeljenja za vanredne situacije, istakao je važnost edukacije zaposlenih na stručnim poslovima u oblasti zaštite i spasavanja. Zajedničko planiranje rada sa pripadnicima MUP-a, Vatrogasne službe i drugih organa doprineće da se i u budućnosti efikasno odgovori na vanredne izazove, poput požara, poplava, klizišta i drugih kriznih situacija, rekao je Novaković.

Seminarom je predviđena edukacija do 20 polaznika. Namenjen je zaposlenima u profitnom i neprofitnom (državnom i civilnom) sektoru koji se bave poslovima procenjivanja i upravljanja rizicima i krizama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari