Predstavnik stanovnika Krnjače: Vučić 2019. obećao kanalizaciju, a napretka u izgradnji nema 1foto: Pixabay/mainblick

Predstavnik stanovnika Krnjače, koji tri subote za redom blokiraju Zrenjaninski put, Dušan Marković saopštio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić 2019. godine obećao da će naselja na levoj obali Dunava u Beogradu dobiti kanalizacionu mrežu, ali da napretka u izgradnji nema.

U saopštenju se navodi da je Vučić posle poplava stanovnicima Krnjače obećao da će dobiti kanalizaciju u najkraćem roku.

Dodaje se da je ubrzo nakon toga zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vrsić potpisao ugovor sa Evropskom investicionom bankom (EIB) vredan 35 miliona evra, dok je rekao da je grad obezbedio 13 miliona evra za projekat, ali da je ta stavka „misteriozno nestala iz budžeta“ za 2020. godinu.

U saopštenju se ukazuje da je Vesić u februaru 2022. pred izbore otvorio radove na izgradnji kanalizacione mreže i najavio da će po dobijanju saglasnosti EIB na tendersku dokumentaciju raspisati javnu nabavku za izgradnju 80 kilometara kanalizacije.

Nakon blokade Zrenjaninskog puta tri subote za redom, Vučić je na pitanje novinara rekao da se i dalje čeka finansiranje EIB.

„Građani Krnjače postavljaju pitanje: kako je moguće da su radovi ‘započeti’ a da nije prethodno obezbeđeno finansiranje? Gde je nestalo 35 miliona evra od EIB i zašto ako već nisu mogli da sprovedu tender sa EIB, nisu sami raspisali isti, kako je Vesić i izjavio 2022. na otvaranju radova“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari