Priredba i podela paketića za decu sa smetnjama u razvoju uz Karleušu i Leksington bend ispred Starog dvora 1Foto: Stefana Savić

Fondacija „Za srpski narod i državu“, čiji je osnivač SNS, organizuje podelu novogodišnjih paketića za decu sa smetnjama u razvoju, socijalno ugroženu decu, decu nacionalnih manjina, ali i svu ostalu decu Beograda.

Priredba će se održati 29. decembra 2022. godine, sa početkom u 12 časova ispred Starog dvora, gde će biti organizovana podela paketića i prigodan novogodišnji program. U programu će učestvovati Jelana Karleuša, Goca Tržan, Leksington bend, a obratiće se i izaslanici Srpske pravoslavne crkve.

12:00 Otvaranje manifestacije – voditeljka i moderatorka Irina Vukotić
12:02 Leontina Vukomanović i hor Čarolija
12:05 Tijana Dapčević
12:15 Aleksa Jelić i plesna grupa
12:20 Predstava ”Patrolne šape protiv vile Grdane”
12:35 Iva Štrljić
12:37 Jelena Karleuša
12:47 Goca Tržan
12:57 Nikola Rokvić
13:07 Leksington bend
13:17 Obraćanje izaslanika Srpske pravoslavne crkve
13:24 Zajednička pesma svih izvođača
Završetak manifestacije i dodela paketića

Na društvenim mrežama deli se informacija o sutrašnjem događaju iza čije organizacije navodno stoji gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

Danas je pokušao da proveri istinitost ove informacije ali u gradonačelnikovoj PR službi nisu mogli da nam odgovore, već su nas uputili da pitanje pošaljemo mejlom Sekretarijatu za informisanje koji u ovom trenutku ne radi.

Kako nam je nezvanično rečeno, svi događaji u kojima učestvuje gradonačelnik se najavljuju na sajtu Skupštine grada, a tamo najave ovog događaja nema.

Nekoliko direktora škola sa kojima smo razgovarali kažu da poziv za sutrašnji skup nisu dobili.

Ipak u obaveštenju koje je objavljeno na društvenim mrežama piše da će za učenike od prvog do četvrtog razreda osnovne škole sutra u podne biti održana priredba i da će svi đaci koji dođu dobiti paketice.

Zainteresovani učenici dolaze sa roditeljima a odeljenjske starešine treba da im opravdaju izostanak sa nastave tog dana. U dopisu piše i da o ovoj aktivnosti treba obavestiti učitelje koji će potom to preneti roditeljima.

Direktorka fondacije „Za srpski narod i državu“ Bojana Milićević najavila je za Pink da će dodela paketića ove godine biti nešto drugačija, dodajući da je cilj ove akcije vođen parolom da su sva deca na svetu jednaka i da je to ono osnovno.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели FondacijaSND (@fondacijazasrpskinarodidrzavu)

– Više je razloga zašto ističemo da deca sa posebnim potrebama budu u fokusu. Za to imam i lične razloge. Sva deca su jednaka i to je poruka ovog koncerta. Moj brat ima daunov sindrom, on je Miloš Pavlović, nadam se da će moći da dođe na koncert. Znamo koliko oni uživaju u muzici, i jedino što njima treba jeste zagrljaj, poljubac i muzika – dodala je.

Obezbedili smo paketiće od 6.000 dinara, i za njih je taj materijalni deo nebitan, za njih je važno da se osete jednakim. Bitno je, dodaje ona, da na koncert dođe što više zdrave dece.

– Ranije su mališani bili odbacivani jer su bili drugačiji, i čini mi se da se sada menja svest u društvu – dodala je ona.

Kako je istakla Milićević, od dece sa smetnjama u razvoju, naučila je da ljude treba gledati u oči, i na taj način tražiti dušu u njima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari