Proglašen Najbeograđanin 1

Prestižno priznanje Studija B Najbeograđanin dobio je Branimir Brana Radović, legendarni atletski trener, bivši skijaški reprezentativac I inicijator i organizator mnogih velikih sportskih takmičenja.

Tradicionalnu nagradu na 47. rođendan RTV Studio B uručila mu je direktorka i glavna i odgovorna urednica Ivana Vučićević. Ona je čestitajući Radoviću, izrazila zahvalnost svim izuzetnim Beograđanima, naročito onima koji su u proteklih 15 godina nagrađeni od strane gradskog radija i televizije. Laureat – Brana Radović, rekao je da mu je čast i ponos što je nagrađen od strane uglednog Studija B i poželeo mnogo uspeha u budućnosti i sebi i mediju sa kojim, kako je istakao, ima posebne veze i izuzetnu saradnju na korist Beograđana i svih sportista.

Inače, nagrada Najbeograđanin po prvi put je dodeljena na otvorenom prostoru, na Adi Ciganliji, ispred vodoskoka koji krasi ovo beogradsko izletište, a koji je postavljen po ideji slavnog Đoke Vještice. Svečanost su uživo prenoslili i radio i televizija Studio B.

Brana Radović rođen je 1940. godine u Beogradu, a prva asocijacija na njega, uz ime starijeg brata slavnog Duška Radovića, jeste atletika, sport za koji i danas, u osmoj deceniji, sa neverovatnim entuzijazmom – živi i radi. Trenirao je 17 državnih reprezentativaca, osvojio brojne medalje, radio i u velikoj Crvenoj zvezdi, ali najduže ostao tamo gde se najbolje oseća – u Rakovici, u „21. maju“. Pre pola veka pokrenuo je „Beli kros“, sa Đokom Vješticom 1988. „Beogradski maraton“, a na Adi Ciganliji organizovao 91-no izdanje trka „Ada i zdravlje“, „Sećanje na Duška Radovića“, “Olimpijski dan“, trke uz Beograđanku i Avalski toranj, osmislio je i organizovao Brana Radović. Za hiljade mladih iz cele Srbije organizovao je i takmičenja u šahu, košarci i drugim sportovima. Aktivan je i u književnim, pozorišnim i filmskim krugovima. Brana Radović nosilac je Ordena rada sa srebrnim vencem, dobitnik Trofeja Međunarodnog olimpijskog komiteta i nagrade za životno delo Sportskog saveza Beograda. Od danas i „Naj Beograđanin“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari