Tokom letnjeg raspusta, do 31. avgusta, osnovcima i srednjoškolcima na raspolaganju su besplatne škole plivanja, vaterpola, tenisa, stonog tenisa, malog fudbala, odbojke na pesku, rukometa i veliki broj drugih sportskih aktivnosti. Za ove aktivnosti iz gradskog budžeta izdvojeno je oko 14 miliona dinara za programe u oblasti sporta i 6,5 miliona dinara za programe namenjene mladima. Za pripremu bazena za rad u letnjem periodu izdvojeno je oko 2,2 miliona dinara.


U oblasti sporta, uz finansijsku pomoć ovog sekretarijata, realizuju se programi 33 organizacije, tj. 12 sportskih centara, osam sportskih saveza, devet sportskih klubova, Javnog preduzeća Ada Ciganlija, Javnog preduzeća za kulturu i sport, Centra za razvoj plivačkog sporta i „Zvezda siti oaze“.

Procenjuje se da će za vreme raspusta više od 25.000 beogradskih učenika učestvovati u programima sa više od 5.000 sati angažovanosti.

Savez za sport i rekreaciju invalida Beograda za ovu kategoriju učenika nudi školu plivanja u SC „Banjica“, škole košarke, fudbala, rukometa, tenisa i druge sportsko-rekreativne aktivnosti na Adi Ciganliji i Lidu u Zemunu. Kao i svake godine za vreme letnjeg raspusta, 11 sportskih centara („Taš„, „Banjica“, „Košutnjak“, „Zvezdara“, „Mladenovac“, „Vračar“, GCFK, „Obrenovac“, „Novi Beograd“, „Lazarevac – Kolubara“, „Pinki“) koji u svom sastavu imaju bazene obezbedili su jedan dan u nedelji (sreda) besplatno korišćenje bazena učenicima osnovnih i srednjih škola u Beogradu.

U oblasti rada sa mladima u toku je 40 programa 26 organizacija, ustanova i preduzeća. Stručno su pripremljeni i namenjeni zainteresovanoj i talentovanoj deci, mladima iz marginalizovanih grupa, kao i mladima sa posebnim potrebama. Biće organizovano oko 2.000 sati programa raznovrsnog sadržaja: ikonopis, slikanje uljem na platnu, modelarstvo, kaligrafija, keramika, fotografija, škola stripa, ručnog tkanja, a očekuje se da će obuhvatiti preko 3.000 polaznika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari