Proslava slave grada Beograda 10. juna 1Skupština grada Beograda Foto: B. Cvejić

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić saopštio je danas da će ove godine Spasovdan, slava Grada Beograda, biti obeležena u četvrtak 10. juna.

Gradska slava će biti obeležena svetom arhijerejskom liturgijom u beogradskoj Vaznesenjskoj crkvi, potom će u popodnevnim časovima biti upriličen prijem u Starom dvoru dok će svečana slavska litija krenuti u 19 časova, javlja Beoinfo.

Ove godine gradsku slavu obeležavamo sećajući se teških trenutaka koje smo prolazili u prethodnom periodu suočeni sa pandemijom kovid 19 ali isto tako sa verom u boga i sa nadom da ćemo se uspešno izboriti sa svim izazovima koji su pred nama, rekao je Radojićić.

Dodao je da će sa velikom radošću, ove godine, kao domaćin slave Grada Beograda prisustvovati liturgiji, zatim ugostiti zvanice u Starom dvoru a potom će se pridružiti sveštenstvu i građanima u litiji od Vaznesenjske crkve do Hrama Svetog Save.

Kako je objasnio, litija će se sa početkom u 19 časova kretati od Vaznesenjske crkve ulicama Kneza Miloša i Kralja Milana, preko Trga Slavija i Bulevara Oslobođenja do hrama Svetog Save na Vračaru gde će biti služen moleban za Beograd i njegove žitelje.

Gradsku slavu obeležićemo poštujući epidemiološke mere koje se odnose kako na skupove na otvorenom tako i u zatvorenom prostoru, rekao je Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari