Radojičić: Dece moraju imati prioritet u beogradskom saobraćaju 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Beograd je grad dece i oni moraju imati prioritet u beogradskom saobraćaju, rekao je danas gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić pozivajući sve učesnike saobraćaja da obrate pažnju na najmlađe.

„Gradski prevoz je posle pešačenja i biciklizma najvažniji način prevoza, pa se radujem što iz godine u godinu radimo na tome da unapređujemo taj vid mobilnost i nadam se da ćemo i dalje unapređivati“, poručio je Radojičić na tradicionalnoj manifestaciji „Sa GSP od prvog razreda“ ispred Skupštine grada.

Radojičić je podsetio da je gradski prevoz besplatan za osnovce uz posedovanje sopstvene povlastice.

Na pitanje novinara da li će biti još povlašćenih grupa građana, on je rekao da grad uvek traži opciju da maksimalno izađe u susret sugrađanima, ali i da „podiže svest kod ljudi da se plaćaju karte, ako i dalje želimo da unapređujemo funkcionisanje našeg gradskog saobraćaja“.

Osvrnuvši se na refundaciju novca za kupovinu nekoliko udžebnika za učenike prvog i drugog razreda, Radojičić je istakao da je cilj da što više dece ima besplatne udžbenike, pa je to značajan korak, ali da će se u narednim godinama truditi da učini više na tom polju.

Radojičić je u ime grada i javnog komunalnog preduzeća GSP podelio okupljenoj deci školski pribor za početak školske godine.

Izvršni direktor za finansije GSP Dejan Krstović rekao je da se pri svakom ulasku i izlasku iz pogona u saobraćaj radi i dezinfekcija i sterilizacija ozonom vozila javnog prevoza, kao i da su ti procesi posebno pojačani u poslednja tri meseca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari