Radojičić: Svečano otvaranje Skvera Milene i Gage večeras na uglu ulica Cara Nikolaja i Mileševske 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić najavio je da se večeras otvara Skver Milene i Gage, posvećen istaknutom glumačkom paru Mileni Dravić i Draganu Nikoliću.

– Zadovoljstvo mi je što je Beograd dobio skver posvećen Mileni i Gagi koji su na svojstven način obeležili filmsku i pozorišnu umetnost, a u različitim aspektima, kao par, obeležili su i jedno vreme u Beogradu – ukazao je Radojičić.

Gradonačelnik je istakao da je rekonstrukcija skvera na uglu ulica Cara Nikolaja i Mileševske završena dve sedmice pre planiranog roka, kao i da je u proteklom periodu uređeno još šest manjih trgova u našem glavnom gradu.

– Ukupna površina novog Skvera Milene i Gage je 859 metara kvadratnih, a vrednost radova iznosi 42 miliona dinara. Biće zasađeno šest novih stabala, dok su postojeća sačuvana. Verujem da će građani uživati na novom skveru, da će se mladi sastajati i provoditi ovde svoje zajedničko vreme. Pokazalo se da ovakva i slična mesta puno znače Beograđanima – naveo je Radojičić i najavio postavljanje skulpture na ovom skveru, koja će biti posvećena kultnoj emisiji „Obraz uz obraz”, koju je vodio popularni glumački par.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari